27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Abureală" şi muştruluială la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Galaţi (FOTO/VIDEO)
"Abureală" şi muştruluială la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Galaţi (FOTO/VIDEO)

Evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Galaţi la alegerile locale din 9 iunie 2024, organizat la Sala Sporturilor, marţi, 14 mai 2024, a început cu mult abur şi intonarea imnului naţional. Prezentator a fost preşedintele organizaţiei liberale municipale, Alexandru Şerban, care a început prin a ruga asistenţa să fluture baloanele primite la intrare. Punctajele sonore au fost făcute de un toboşar special tocmit pentru asta (foto în galeria de mai jos ). Au luat cuvântul invitaţii de la centru, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, europarlamentarul Rareş Bogdan, care a ţinut să precizeze că este convins că primarul liberal al Tecuciului îl va vota deşi acesta a declarat anterior că nu este de acord cu listele comune la europarlamentare şi că nu le va vota.

„Vă pot spune că ne-a asaltat cu telefoane, cu presiuni, a stat în capul lui Lucian Bode, în capul meu, la uşa lui Nicolae Ciucă, pentru interesele partidului naţional liberal şi mai ales pentru interesele Galaţiului”, a mai spus Rareş Bogdan despre preşedintele PNL Galaţi şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, George Stângă. Nu ştim dacă a dorit să-l laude sau doar să amintească tuturor de stenogramele apărute după ce George Stângă a stat pe capul fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă pentru a se ruga de acestă să-i mai lase în funcţie pe Alexandru Şerban, pe atunci director la APDM Galaţi, şi pe Sorin Creţu, directorul de la acea vreme al AFDJ Galaţi.

Lucian Bode s-a lăudat cu drumul expres Galaţi-Brăila şi cu alte proiecte de infrastructură rutieră şi a spus că ştie cât se luptă George Stângă şi Onuţ Atanasiu pentru a aduce proiecte pentru judeţul Galaţi, dar a adus aminte şi de faptul că nimănui nu-i pare rău că s-a rupt guvernarea cu USR, pentru că liberalii şi-au propus să dezvolte România, dar nu s-a adus vorba că acum guvernarea se face în frăţie cu PSD, frăţie care pare a fi doar la guvernare şi la alegerile europarlamentare. La Galaţi, toată campania PNL este bazată pe atacuri la PSD.

Nicolae Ciucă crede că George Stângă e primar la Galaţi

Se pare că preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, îi place cum se dezvoltă Galaţiul, de vreme ce crede că primarul Galaţiului este chiar preşedintele PNL Galaţi (video mai jos ). „Mă leagă de municipiul dvs., de judeţ, 12 ani de activitate profesională, ca atare ştiu şi municipiul şi judeţul foarte bine. Am venit aici cu un scop, am zis că venim aici să dăm mai multă energie şi mai multă încredere filialei PNL Galaţi, doar că atunci când am coborât din maşină, domnul primar Stângă zice: «Vă place câtă efervescenţă este?». Şi am zis: «Am pierdut rolul de catalizator!». Cu toate acestea, să ştiţi că am venit să îl susţinem şi pe domnul deputat Atanasiu pentru primăria municipiului Galaţi şi pe domnul George Stângă să câştige alegerile cu cel mai istoric şi cel mai de dreapta partid din România, Partidul Naţional Liberal”.

George Stângă, certat de Ciucă în faţa a sute de penelişti gălăţeni

După discursul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, a urmat prezentarea tuturor candidaţilor la primăriile localităţilor din judeţul Galaţi, prezentare făcută de George Stângă, dar la finalul căreia, Nicolae Ciucă i-a luat microfonul din mână lui Stângă pentru a-l muştrului. „Dom' preşedinte, fiţi atent câtă lume se uită la noi, dar nu ne aude nimeni. Ce am vrut să vă spun este următorul lucru: este prima filială la care particip la un astfel de eveniment şi nu vorbeşte nicio doamnă sau domnişoară. Unde este şefa organizaţiei de femei? Este în sală? Vă rog să vă ridicaţi doamnă să vă aplaudăm. Atât de multe doamne şi domnişoare ne susţin, vă susţin. Este păcat să fie atât de puţin reprezentate în funcţii, pe liste şi în conducerea Partidului Naţional Liberal - filiala Galaţi”, i-a spus Ciucă lui Stângă, pe scenă, în faţa a sute de liberali prezenţi la eveniment, chiar mii, căci vorbitorii au spus că în sală s-ar afla peste 2.000 de susţinători. Nicolae Ciucă l-a pus pe George Stângă să promită în faţa tuturor celor prezenţi la eveniment că va revedea tot ceea ce înseamnă relevanţa şi importanţa doamnelor şi domnişoarelor în organizaţie.

În discursul de final, George Stângă a enumerat aeroportul, investitorii care nu au mai venit şi preţul apei potabile ca fiind gogoşile electorale ale PSD, dar a lansat şi promisiunile campaniei 2024: drum expres Galaţi - Tecuci, construirea unui spital nou, racordarea tuturor localităţilor la reţeaua de gaze (promisiune făcută şi în campania din 2020 şi nerealizată nici măcar în localităţile unde sunt primari PNL), parcuri industriale unde să vină investitori etc.

S-a lăudat şi cu realizările din calitatea sa de preşedinte al PNL Galaţi: investiţii în drumuri, apă şi canalizare în valoare de 1 miliard de euro (adică programul Anghel Saligny), finalizarea lucrărilor la centura municipiului Tecuci, sistemul de garanţie returnare, demararea programului Casa Verde. A mai spus că a reuşit să implementeze în judeţul Galaţi programul „Masă sănătoasă” pentru elevi, finanţare pentru înfiinţarea unor reţele de gaze în localităţile Barcea, Umbrăreşti, Ghidigeni, Drăşăneşti, Nicoreşti.

"PNL, victorie!"

Au mai vorbit o parte dintre primarii liberali aflaţi în acest moment pe funcţie şi care toţi canididează pentru încă un mandat. Demn de menţionat este că la alegerile din 2020, PNL a reuşit să obţină 17 mandate de primari, însă 6 dintre aceştia au luat calea altor partide. Cel mai aplaudat a fost primarul din Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru, care a venit cu un grup mare de susţinători aprigi, ce s-au remarcat ca nimeni alţii prin ovaţii şi fluierături admirative.

Evenimentul s-a încheiat cu George Stângă cu pumnul ridicat, strigând "PNL, victorie!" (foto deschidere ) şi cu o coadă a peneliştilor gălăţeni dornici să facă selfie cu Nicolae Ciucă, dar şi cu europarlamentarul Rareş Bogdan.

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite