20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, din nou în topul mondial „Times Higher Education”
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, din nou în topul mondial „Times Higher Education”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi îşi menţine prezenţa în clasamentul Young University Rankings 2024, pentru al patrulea an consecutiv. Astfel, în ierarhizarea internaţională a universităţilor înfiinţate începând cu anul 1971, realizată de prestigioasa publicaţie TIMES HIGHER EDUCATION, universitatea gălăţeană ocupă poziţia 501-600, din 1171 de universităţi din întreaga lume.
În clasament sunt incluse doar 4 universităţi din România, Universitatea „Dunărea de Jos”  fiind pe poziţia a doua.
Clasamentul mondial al universităţilor, THE (Times Higher Education), furnizează date de încredere despre performanţa universităţilor pentru studenţi şi familiile acestora, cadre universitare, lideri de universităţi, guverne şi industrie, din 2004. Aceste clasamentele acoperă cele trei domenii principale de activitate universitară: cercetare, impact şi predare.
Cele 4 universităţi din România prezente în top sunt:  Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Oradea.
Clasamentul integral Young University Rankings 2024 poate fi vizualizat la adresa: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings.
Felicitări colectivului academic pentru rezultatele activităţii didactice şi de cercetare!

Târgul Educaţional „Fii Student #UDJG”, la Bălţi în Republica Moldova

În context precizăm că, sute de elevi de liceu din Bălţi, al doilea oraş ca mărime din Republica Moldova, sunt aşteptaţi vineri, 17 mai 2024, să viziteze standurile Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în cadrul Târgului Educaţional „Fii Student #UDJG”.
Organizat sub înaltul patronaj al Consulatului României la Bălţi, cu sprijinul nemijlocit al Primăriei Municipiului Bălţi şi în colaborare cu Asociaţia Obştească „Luceafărul Răutului” din comuna Gura Camencii, Raionul Floreşti, Republica Moldova, evenimentul va fi găzduit de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Elevii, părinţii şi profesorii, dar şi alte persoane interesate sunt aşteptate între orele 12.00 şi 16.00 pentru a sta de vorbă cu cadrele didactice universitare, cu studenţii facultăţilor, de la care pot primi informaţii actualizate despre admitere, burse, condiţii de cazare şi de masă, modalităţi de petrecere a timpului liber în municipiul Galaţi.
„Venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor din Republica Moldova cu o ofertă complexă de programe educaţionale la standarde europene, de pe urma cărora vor obţine diplome de studii recunoscute şi apreciate la nivel internaţional, însoţite de mobilităţi internaţionale, de burse şi facilităţi de cazare şi transport oferite de Guvernul României”, spune Rectorul Interimar al UDJG, doamna prof. dr. ing. Laura Daniela Buruiană.
Admiterea la programele de licenţă este programată pentru luna iulie, toate detaliile putând fi găsite pe website-ul www.admitere.ugal.ro.


Articole înrudite