08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ajutoare şi bani alocaţi, pentru comunele sinistrate
Ajutoare şi bani alocaţi, pentru comunele sinistrate
Vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat joi seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul va emite o hotărâre pentru a fi alocate fonduri şi materiale necesare pentru persoanele care au fost afectate de inundaţiile produse în judeţul Galaţi. Tot atunci, vicepremierul, împreună cu ministrul Dan Nica au prezentat bilanţul catastrofei, până la acea oră. Patru dintre localităţile afectate nu au apă potabilă dar au fost aduse, din rezervele ţării, 22.000 de litri de apă, precum şi pături, conserve de carne, de pate, făină şi ulei. Dezastrul s-a soldat cu 9 morţi şi aproximativ 1000 de persoane au fost evacuate din localităţile cu probleme.
"A fost o situaţie excepţională, specialiştii spun că a fost un fenomen care de 70 de ani nu a mai fost în Galaţi. În fiecare localitate am trecut cu primarul şi am luat măsurile care se impun în astfel de momente de criză. În momentul de faţă se repartizează ajutoarele", a spus vicepremierul Gabriel Oprea care a adăugat că îl ţine la curent în permanenţă pe prim-ministrul Ponta, pentru a încerca apoi să găsească o soluţie pentru a-i ajuta pe oameni, după evaluarea pagubelor.
De asemenea, Dan Nica a spus că va veni la Galaţi o echipă a Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a evalua situaţia drumurilor şi podurilor afectate şi pentru a dispune măsurile necesare. "Prioritatea o reprezintă reconstrucţia rapidă a infrastructurii distruse. Compania Naţională de Investiţii are deja două lucrări de la inundaţiile de acum două săptămâni, de la Suceveni şi Gohor", a spus Dan Nica.
Bani alocaţi pentru comunele afectate
Tot joi seară a fost convocată şi o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţului, pentru a fi votată alocarea de bani pentru comunele afectate de inundaţii. Consilierii au aprobat alocarea sumei de 570.000 de lei pentru a-i sprijini pe sinistraţi. "Aveam 370.000 de lei şi am mai adăugat 200.000 de lei. Nu este suficient, dar este un început. Aceşti bani sunt pentru situaţii de urgenţă", a explicat preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa.


Articole înrudite