07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Ecologiştii condamnă activitatea autorităţilor locale şi a celor regionale deoarece nici până acum nu le-au dat locuitorilor din Izvoarele un răspuns clar cu privire la evenimentele petrecute acolo, deşi au trecut mai bine de 3 săptămâni de la debutul cutremurelor. În cadrul conferinţei de presă care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la sediul Partidului Ecologist Român Galaţi, au fost invitaţi preşedintele Consiliului Naţional al PER, Dumitru Bădrăgan, precum şi prim-vicepreşedintele PER, Cristian Manolache, care şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la modul de acţiune al Guvernului şi al autorităţilor locale.
Cu privire la evenimentele din satul Izvoarele, PER Galaţi va înainta notificări către Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, prin care vor solicita mai multe informaţii despre verificările pe care le-au desfăşurat în acea zonă. Dumitru Bădrăgan susţine că, din ceea ce a văzut atunci când a fost la Izvoarele şi din discuţiile pe care le-a avut cu autorităţile, totul este dominat de „o stare de necunoştinţă”. „În aceste condiţii, am făcut apel la politicieni pentru crearea unei comisii parlamentare, care să obţină în cel mai scurt timp elemente concrete privind situaţia de la Izvoarele. Am observat că a existat o reacţie din partea administraţiei centrale, în sensul că au fost invitaţi specialişti din Japonia. Dar cum e posibil ca, la declanşarea evenimentelor să nu faci apel la Agenţia Europeană de Mediu cu sediul la Copenhaga, la instituţiile europene care au atribuţii şi deţin tehnologie cu privire la protecţia mediului?”, a spus Dumitru Bădrăgan.
Tot în cadrul conferinţei de presă, Cristian Manolache a menţionat unele dintre hibele, promisiunile nerespectate şi problemele pe care le are Guvernul subliniind faptul că activitatea USL este un „eşec majoritar şi nu au venit cu nicio îmbunătăţire”, încheind că PER îşi doreşte o altă Românie.


Articole înrudite