27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Forţa Dreptei Galaţi şi-a ales preşedintele în prezenţa liderului partidului, Ludovic Orban
Forţa Dreptei Galaţi şi-a ales preşedintele în prezenţa liderului partidului, Ludovic Orban

Conferinţa Judeţeană a Forţei Dreptei - Organizaţia Galaţi desfăşurată sâmbătă, 16 martie 2024, a avut ca principal punct pe ordinea de zi alegerea conducerii organizaţiei judeţene. Petrişor Potec, cel care a ţinut interimatul în ultimii doi ani, a fost validat ca preşedinte al organizaţiei judeţene a Forţei Drepte.
La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Forţei Drepte, Ludovic Orban, şi prim-vicepreşedintele Violeta Alexandru. Deşi iniţial a fost anunţată şi prezenţa şefilor partidelor din Alianţa Dreapta Unită, adică Eugen Tomac (PMP) şi Cătălin Drulă (USR), aceştia nu au reuşit să ajungă la Galaţi, însă au fost prezenţi reprezentanţii locali ai USR şi PMP, preşedintele USR Galaţi, George Ştefanache, deputatul Bogdan Rodeanu, consilierii locali USR, precum şi preşedintele PMP Galaţi, Eugen Manolache.
Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, a participat la o conferinţă de presă în care a criticat comasarea alegerilor, catalogând-o ca fiind "o democraţie în paranteze" şi a spus că Alianţa Dreapta Unită a atacat ordonanaţa care prevede comasarea alegerilor în instanţă şi consideră de neiertat felul în care acţionat Avocatul Poporului, Renate Weber, subliniind că este vorba de fapt de lipsa de reacţie la neconstituţionalitatea comasării. În plus, Ludovic Orban acuză guvernul că nu a organizat alegeri anticipate de doi ani în mai multe localităţi, iar în acest caz s-au făcut plângeri care au fost deja câştigate la Curtea de Apel.
Despre candidatura la conducerea NATO a preşedintelui Klaus Iohannis, Ludovic Orban a declarat: "Este prematur să mă pronunţ asupra acestei candidaturi. Am susţinut orice român care a candidat la funcţii importante la nivel internaţional. Nu cunosc elemetele care au stat la baza acesteia, nu ştiu ce negocieri sunt făcute, care se fac pe canale diplomatice, şi e complicat să faci evaluări cu privire la şanse atâta vreme cât nu cunoşti care au fost negocierile".
Prezentă la conferinţă a fost şi Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale în cabinetul Orban, care a făcut referiri la normativele care prevăd ca persoanele care locuiesc în oraşele poluate să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensie cu 2 ani fără penalizare. Violeta Alexandru a afirmat că trebuie corectate sursele de poluare şi că legea este tratată populist, în condiţiile în care, de exemplu, Bucureştiul este mai poluat decât multe dintre oraşele trecute electoral în lege. Violeta Alexandru a mai spus şi că noua lege a pensiilor nu este corectă, deoarece creşterile de pensii prevăzute nu sunt sustenabile.


Articole înrudite