16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În judeţul Galaţi, 4.850 de candidaţi se bat pe funcţii, la alegerile locale din 9 iunie
În judeţul Galaţi, 4.850 de candidaţi se bat pe funcţii, la alegerile locale din 9 iunie

Pe data de 9 iunie sunt aşteptaţi la urne, potrivit anunţului făcut de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 18 Galaţi, 525.783 de alegători, număr rezultat din Registrul Electoral şi din listele complementare la nivelul judeţului Galaţi.
Însă, pentru a obţine votul acestora, în judeţul Galaţi, s-au înscris 4.850 de candidaţi care speră să obţină o funcţie de preşedinte de consiliu judeţean, primar, consilier local sau consilier judeţean, în cele 65 de localităţi ale judeţului nostru.
Pentru funcţia de primar, în municipiul Galaţi sunt 11 candidaţi, în municipiul Tecuci sunt 9 candidaţi, oraşul Târgu Bujor - 3 candidaţi şi oraşul Bereşti - 2 candidaţi. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi s-au înregistrat 9 candidaturi.
Afluenţă de candidaţi sunt în comunele Piscu şi Măstăcani unde sunt câte 8 candidaţi care doresc să fie aleşi pentru a fi primari, iar la Independenţa şi Frumuşiţa sunt câte 6 candidaţi pentru funcţia de primar. La polul opus, localităţile cu cel mai mic număr de candidaţi pentru funcţia de primar, adică doar câte 2, sunt Băleni, Băneasa, Cavadineşti, Fârţăneşti, Jorăşti şi Poiana.
La nivel naţional, au fost înregistrate în total peste 205.000 de candidaturi.


Articole înrudite