18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici!» Victor Ponta, declaraţii halucinante după tragedia de la Crevedia
«Pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici!» Victor Ponta, declaraţii halucinante după tragedia de la Crevedia

Consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, fostul premier Victor Ponta, face declaraţii halucinante despre tragedia de la Crevedia şi transferul răniţilor în spitale din străinătate. Acesta spune că „pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici”, pentru că spitalele din afara ţării primesc doar pacienţi „în stare bună” pentru că „vor doar să trimită facturi uriaşe către statul român”.
Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienţii care sunt în stare bună. Pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriaşe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion şi i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate”, a declarat fostul premier, la România TV.
Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învăţăm niciodată din greşeli. Sunt două categorii: Cei care învaţă şi proştii. Noi suntem ăia proşti, de ce trebuie întotdeauna ca noi să fim ăia proşti? Au fost lăsaţi pompierii să meargă acolo şi să îşi rişte viaţa. Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo dar nu mergem să murim. Pompierii noştri sunt cei mai importanţi oameni ai acestei ţări şi noi îi aruncăm în foc, la propriu. România a tratat după Colectiv 182 de arşi, acum că sunt şapte începem să îi trimitem prin străinătate”, a mai declarat Victor Ponta, la România TV.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, au rezultat 58 de victime, dintre care au fost două decese, soţ şi soţie. Comparativ cu tragedia de la Colectiv, Rafila a afirmat că s-au îmbunătăţit procedurile, însă numărul paturilor din spitale nu e niciodată suficient, în cazul unei catastrofe.
În total au fost 58 de victime, din păcate au fost şi două decese, au fost chiar membri ai aceleiaşi familii, soţ şi soţie. Pentru restul pacienţilor a existat procedura de transfer, unele dintre ele sunt în derulare. 12 cazuri au fost critice. Au rămas în stare bună, cazurile care pot fi tratate fără probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.
Oficilaul a subliniat că în aceste momente sunt trei victime cu arsuri de peste 80% din suprafaţa corpului. „Au fost trei situaţii cu arsură de peste 80 la sută din suprafaţa corpului, ceea ce face dificil transportul, pentru siguranţă. Inclusiv şansele pentru aceste persoane sunt destul de reduse pentru că, fără să fiu specialist în chirurgie plastică, ştiu că pierderile de proteine, afectarea multiorgan este foarte mare şi susţinerea lor în viaţă este o problemă serioasă”, a declarat Alexandru Rafila.
Întrebat câte paturi de Mari Arşi sunt în plus, în prezent, faţă de momentul tragediei de la Colectiv, Alexandru Rafila a răspuns: „Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta.
Mai mult, ministrul a explicat că în acest moment sunt 30 de paturi de Arşi şi Mari Arşi, în întreaga ţară. „La Timişoara se construieşte deja Centrul de Arşi, urmează construcţia celui din curte de la Alexandrescu. (…) Avem în acest moment 30 de paturi, dar ce avem mai bine pus la punct decât la Colectiv sunt procedurile care se aplică. Aţi văzut că ne mişcăm foarte rapid, că oamenii ştiu ce au de făcut”, a mai spus ministrul, potrivit digi24.ro.

Articole similare: Explozie cu victime multiple la o staţie GPL de lângă Bucureşti


Articole înrudite