26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Democrat-liberalii oferă consultanţă gratuită pentru gălăţenii care sunt interesaţi să depună proiecte în vederea accesării de fonduri europene, au anunţat reprezentanţii formaţiunii politice în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri după-amiază.
Consilierul judeţean Ion Ştefan afirmă că acest demers nu este unul politic şi este destinat tuturor celor doresc să obţină fonduri europene pe toate măsurile care sunt deschise în momentul de faţă.
„Acum e deschisă măsura 121 pentru dezvoltare rurală, încercăm să-i ajutăm pe cei din mediul rural să încerce să acceseze fonduri europene în vederea implementării. La această măsură pe sectorul vegetal sunt alocate 16 milioane de euro, iar pe sectorul zootehnic sunt alocate 24 milioane de euro, finanţarea proiectelor e cuprinsă între 40 şi 70 la sută fonduri nerambursabile care sunt asigurate în proporţie de 20 la sută de la bugetul naţional şi 80 la sută de la UE.  Sunt şi facilităţi pentru tinerii întreprinzători, cei până la 40 de ani; este un suport de 10 la sută peste ceea se asigură celorlalţi la implementarea acestor proiecte”, a explicat Ion Ştefan.
De asemenea, în acest sens, democrat-liberalii au pregătit deja afişe de promovare pentru a fi vizibili pentru cât mai mulţi gălăţeni. Potrivit lui Ştefan, cetăţenii din mediul rural se pot adresa reprezentanţilor PDL din teritoriu pentru a afla cum pot beneficia de consultanţă gratuită.


Articole înrudite