29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Problemele gălăţenilor, preluate de Diana Şoşoacă
Problemele gălăţenilor, preluate de Diana Şoşoacă

Partidul S.O.S. România - Filiala Galaţi transmite prin intermediul unui comunicat de presă că senatorul Diana Iovanovici Şoşoacă a dat o voce în Parlamentul României problemelor gălăţenilor (video, mai jos! ). 
"Organizaţia Judeţeană Galaţi a Partidului S.O.S. România, prin preşedinte Gabriela-Violeta Iordăchiţă, informează gălăţenii că problemele lor, pentru care am desfăşurat în datele de 25 şi 31.07.2023, 07.08.2023, între orele 10.00-12.00, în faţa monumentului «Eroii Revoluţiei din 22 decembrie 1989», aflat pe strada Domnească, o serie de proteste sub titlul: «MAREA BUZUNĂREALĂ A GĂLĂŢENILOR PATRONATĂ DE PRIMĂRIE» (n.r. despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul «Val de proteste la Galaţi organizate de Partidul S.O.S. ROMÂNIA»), au fost preluate de către doamna senator Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România, care le-a dat o voce în Parlamentul României, solicitând trimiterea unui Corp de Control către instituţiile implicate (foto, mai jos! ).
Menţionăm că în urma protestelor am depus trei Memorii către: Primarul municipiului Galaţi, dl. Ionuţ Pucheanu-Primăria Galaţi, Prefectul Judeţului Galaţi, dl. Claudiu-Sorin Gavril-Instituţia Prefectului, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, dl. Costel Fotea-Consiliul Judeţean Galaţi.
Am solicitat audienţă din partea Primarului Ionuţ Pucheanu şi din partea Preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, dl. Costel Fotea, însă nu am primit decât răspunsuri în scris.
Principalele revendicări ale protestelor au fost: preţul exagerat, al doilea cel mai mare din ţară, la apă şi canalizare, 15,84 lei pentru 1 m3; creşterea taxei de habitat şi transformarea ei în taxă de salubrizare (taxa a fost crescută cu aprox. 44 de lei); mafia din instituţiile aflate în subordinea Primăriei Galaţi; lipsa de transparenţă în calcularea taxelor şi impozitelor; lipsa de transparenţă în atribuirea contractelor cu firmele care asigură servicii publice; monopolul firmelor care asigură servicii publice (S.P. Ecosal Galaţi, Apa Canal S.A. Galaţi ş.a.); incompetenţă în rezolvarea cazurilor sociale; abuzul împotriva cetăţenilor chiriaşi la Primărie; scoaterea traseului de autobuz numărul 29, care face legătura între cartierul «Dunărea» şi Gara centrală; mărirea timpului de temporizare pentru pietoni la trecerile de pietoni: Neacşu, Potcoava de Aur, Trei Star, Piaţa Energiei; anularea interdicţiei de a intra cu apă proprie în perimetrul Plajei «Dunărea» (Aqua Park), şi scăderea biletelor de intrare la o sumă modică, pentru a fi accesibilă tuturor gălăţenilor; redeschiderea «băii publice»; dispunerea de controale la Primăria Galaţi şi demiterea tuturor directorilor din organigrama Primăriei Galaţi şi a instuţiilor de servicii publice ale Primăriei Galaţi şi organizarea de noi concursuri corecte şi selectare meritocratică", se arată în comunicatul citat.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite