28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Replica vicepreşedintelui CE pentru eurodeputatul Dan Nica: „Ne vom asigura că decizia de ridicare a controalelor la frontierele terestre este luată de Consiliul UE până la sfârşitul acestui an!”
Replica vicepreşedintelui CE pentru eurodeputatul Dan Nica: „Ne vom asigura că decizia de ridicare a controalelor la frontierele terestre este luată de Consiliul UE până la sfârşitul acestui an!”

După ce europarlamentarul Dan Nica a cerut vehement, în Parlamentul European, compensaţii pentru transportatorii români, replica vicepreşedintelui Comisiei Europene, Maroš Šefcović nu a întârziat în sala de plen a Parlamentului European de la Strasbourg.
„Vom sprijini discuţiile politice pentru a garanta admiterea deplină a Bulgariei şi României în Schengen până la sfârşitul acestui an. Comisia ajută România şi Bulgaria în consolidarea frontierelor externe cu sprijinul FRONTEX, precum şi prin intermediul proiectelor-pilot. De asemenea, vom continua să susţinem discuţiile politice, pentru a ne asigura că decizia de ridicare a controalelor la frontierele terestre interne este luată de Consiliul UE până la sfârşitul acestui an”, a adăugat comisarul european în cadrul dezbaterilor privind priorităţile preşedinţiei belgiene a UE, citat de Rador România.
Premierul belgian, Alexander De Croo, şi-a exprimat speranţa că acest obiectiv va fi atins: „Cred că s-au făcut paşi importanţi în ultimele săptămâni. Ştiu că aceasta este o admitere parţială în Schengen, dar este important că s-a făcut acest lucru. Ştiu că ambele ţări au depus un efort uriaş pentru a răspunde tuturor întrebărilor adresate de atât de multe ţări din Schengen. Şi într-adevăr, aş dori să salut toate aceste eforturi. Cred că acţiunile parţiale întreprinse sunt un semn bun şi un prim pas, dar dacă lucrurile continuă aşa cum este planificat s-ar putea să se facă şi următoarele. Aşteptăm cu nerăbdare ca în acest parlament, aceşti paşi să fie făcuţi. Salutăm decizia luată în ultimele zile ale preşedinţiei spaniole. Martie pare să nu vină suficient de repede pentru Bulgaria şi România”.


Articole înrudite