22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
S-a semnat contractul de finanţare pentru înfiinţarea reţelei de gaze în comuna Smârdan
S-a semnat contractul de finanţare pentru înfiinţarea reţelei de gaze în comuna Smârdan

După ani de zile de aşteptare, locuitorii comunei Smârdan au certitudinea că lucrările pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale vor fi demarate în curând.
Primarul comunei Smârdan, Silviu Zinica, a anunţat că marţi, 16 ianuarie 2024, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul de finanţare pentru obiectivul "Înfiinţare Reţea De Alimentare Şi Distribuţie Gaze Naturale în Comuna Smârdan".
„Cea mai mare victorie din istoria de până azi a comunei Smârdan! Am semnat astăzi în prezenţa domnului ministru, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul de finanţare pentru obiectivul "Înfiinţare Reţea De Alimentare Şi Distribuţie Gaze Naturale în Comuna Smârdan". Vorbim de cea mai mare investiţie finanţată vreodată la nivelul comunei noastre, aproape 35 milioane de lei pentru o reţea de aproape 40 de kilometri. Doresc să le mulţumesc colegilor şi partenerilor implicaţi, o cursă contracronometru începută în septembrie 2020 se finalizează azi cu succes, semn că totul este posibil atunci când dai 100% din tine”, a declarat Silviu Zinica.
Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", iar perioada de implementare este de 36 de luni de la data la care se dă ordinul de începere a lucrărilor. „Sper să putem demara lucrările până la sfârşitul acestui an”, a precizat primarul comunei Smârdan, Silviu Zinica.


Articole înrudite