27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Dan Nica a cerut vehement, în Parlamentul European, compensaţii pentru transportatorii români
VIDEO: Dan Nica a cerut vehement, în Parlamentul European, compensaţii pentru transportatorii români

Transportatorii din România sunt umiliţi şi au pierderi financiare uriaşe că sunt nevoiţi să aştepte ore în şir şi chiar zile la punctele de trecere a frontierei, pentru că aderararea României la Spaţiul Schengen a fost respinsă fără motiv de Austria. Acesta a fost subiectul fierbinte adus în Parlamentul European de europarlamentarul social-democrat, Dan Nica, în şedinţa de plen de astăzi, în circumstanţele prezentării priorităţilor preşedinţiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene, care a început la 1 ianuarie 2024, de către premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Domnule prim-ministru De Croo, spuneaţi că piaţa unică europeană reprezintă o prioritate pentru dvs. şi vreau să vă spun că astăzi, în România, zeci de mii de transportatori sunt în stradă şi protestează pentru că vor în piaţa unică europeană”, a spus Dan Nica în plen.

Europarlamentarul Dan Nica a cerut ca problemele transportatorilor români să devină o prioritate şi că Uniunea Europeană trebui să găsească imediat fondurile necesare pentru compensarea pierderilor transportatorilor din România.

Austria a decis că România nu trebuie să intre în Spaţiul Schengen, nejustificat, fără niciun fel de motivaţie, dar astăzi, mii de firme de transport din România, zeci de mii de transportatori, au pierderi financiare uriaşe, sunt umiliţi, pentru că trebuie să piardă ore şi zile la punctele de trecere a frontierei. Trebuie să aveţi în vedere această prioritate, pentru că această situaţie este absolut intolerabilă, şi trebuie găsite acele fonduri care să fie puse la dispoziţie imediat pentru ca firmele de transport şi transportatorii să fie compensaţi. Aceştia nu au făcut nimic greşit şi merită ca să fie compensaţi pentru pierderile financiare uriaşe şi pentru umilinţele la care sunt supuşi transportatorii români fără ca aceştia să facă nimic greşit. Ei vor doar să fie în piaţa unică europeană”, a declarat Dan Nica.


Articole înrudite