29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul PNL Paul Ichim a adresat ministrului Sănătăţii o întrebare referitoare la datoriile spitalelor care vor fi transferate de la Ministerul Sănătăţii la administraţiile locale.
Potrivit actului emis de Guvernul României, la nivelul judeţului Galaţi vor fi transferate 9 unităţi sanitare, iar potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii acestea vor ajunge în admistrarea locală după ce le vor fi plătite datoriile.
„Vă rog, domnule ministru, să-mi precizaţi care este valoarea datoriilor acestor spitale, pe fiecare unitate în parte şi pe categorii. De asemenea, vă rog să îmi precizaţi care este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti din ţară, unităţi care vor fi transferate autorităţilor locale, şi de unde va avea bani statul să le achite”, este trecut în întrebarea depusă la Senat.
„Am adresat ministrului întrebarea aceasta pentru că sunt curios să văd de unde are bani ministerul să plătească aceste datorii, deoarece într-o declaraţie publică ministrul avansa cifra de 600-700 de miliarde de lei ca datorie a tuturor spitalelor din ţară. De unde are România, în perioadă de criză, suma aceasta pentru acoperirea datoriilor? Situaţia în sistemul sanitar este dezastruoasă şi nu trebuie aruncată responsabilitatea dintr-o parte în alta fără a se rezolva însă nimic. Nu vreau să-mi imaginez ce se va întâmpla dacă aceste unităţi nu vor primi banii necesari funcţionării”, a precizat senatorul Paul Ichim.


Articole înrudite