19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şoşoacă: Ne vrem teritoriile înapoi de la Ucraina; Zelenski nu are ce căuta în Parlament
Şoşoacă: Ne vrem teritoriile înapoi de la Ucraina; Zelenski nu are ce căuta în Parlament

Senatoarea Diana Şoşoacă a venit, marţi, pe holurile Palatului Parlamentului, cu harta României Mari, împreună cu alţi doi parlamentari, şi a cerut public ca Ucraina "să ne dea înapoi teritoriile furate" - acesta fiind de fapt şi mesajul ei pentru preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Întrebată dacă din cauza ei nu a mai venit preşedintele Ucrainei în Parlament, senatoarea a arătat că "un singur om curajos constituie o majoritate".

"Ăsta este mesajul pentru Zelenski. Ne vrem teritoriile înapoi. Şi-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-a interzis religia, le-a închis bisericile, a arestat preoţii, a omorât copiii români, i-a trimis în război. Primii care au fost trimişi la luptă au fost etnicii şi români. Există o epurare a etniei româneşti pe care Ucraina nu o recunoaşte", a declarat Diana Şoşoacă.

Senatoarea a mai susţinut că "limba română nu este recunoscută în Ucraina, este considerată limba moldovenească".

"Nu există nicio limbă moldovenească, există numai limba română. (...) Aici este România, e pământ sfânt, iar aici Zelenski nu are ce căuta, să pângărească Parlamentul României, să încalce suveranitatea poporului român. Este un nazist. Zelensi este un nazist, nu are ce căuta în România. În celelalte state a fost refuzat, a schimbat paradigma. Nu mă interesează Vladimir Putin, mă interesează de România şi de poporul român şi faptul că suntem conduşi de nişte trădători. Ucraina mă interesează în limita teritoriilor româneşti. Ne vrem teritoriile înapoi din Ucraina! Nu mă interesează războiul lor, le aparţine, e treaba lor. Problema mea sunt românii din Ucraina şi teritoriile noastre din Ucraina şi drepturile încălcate ale românilor din Ucraina", a transmis Diana Şoşoacă, care a fost însoţită de deputaţii neafiliaţi Mihai Lasca şi Ciprian Ciubuc.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite marţi, au decis anularea şedinţei comune a Parlamentului consacrată primirii mesajului preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, programată, conform unei decizii anterioare a conducerii celor două Camere, pentru marţi, la ora 17.00, notează Agerpres.


Articole înrudite