25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Brăila lovită de furtună: Inundaţii în curţi şi case, copaci căzuţi pe carosabil, clădiri, maşini şi cabluri de electricitate (FOTO)
Brăila lovită de furtună: Inundaţii în curţi şi case, copaci căzuţi pe carosabil, clădiri, maşini şi cabluri de electricitate (FOTO)

Vremea extremă a făcut prăpăd aseară în Brăila! "Degajare copaci în Cartierul Viziru din Municipiu pe Calea Călăraşilor, străzile Metalurgiei, Culturii, Chimiştilor, Călugăreni, Buzăului şi în Cartierul Radu Negru pe străzile Chişinău şi Milcov (trei copaci). Intervin două echipaje cu 2 ASAS şi mijloace specifice. Se intervine cu o ASAS şi o motopompă în cartierul Lacu Dulce pentru evacuarea apei pe străzile Aurel Vlaicu (apă în curte şi casă), Grădinarilor (apă în curte şi casă), Arad, Cezar Boliac şi Prahovei apă în curţi", anunţa ISU Brăila, miercuri după-amiază.
Ulterior, ISU Brăila a transmis bilanţul furtunii puternice, unul sumbru: "Efectele înregistrate în judeţul Brăila în urma fenomenelor meteorologice COD PORTOCALIU - averse torenţiale, vijelie, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii: La ora 16.50 a fost transmis un mesaj RO-ALERT de vreme severă. La Dispeceratul Inspectoratului s-au primit 120 de solicitări care au vizat inundaţii în curţi şi case, copaci căzuţi pe carosabil, clădiri, maşini şi cabluri de electricitate. Echipajele Inspectoratului a intervenit cu 10 echipaje pentru degajarea copacilor căzuţi. Două echipaje au intervenit pentru evacuarea apei din 25 de curţi şi 12 case în cartierul Lacu Dulce. Au fost afectate 30 de autoturisme, iar 14 copaci au căzut pe clădiri (case, faţade de bloc, balcoane). Pentru înlăturarea efectelor au intervenit şi echipe ale Primăriei municipiului Brăila şi ale Electrica Brăila (copaci căzuţi pe firele electrice). Localităţi fără energie electrică: Cazasu, Vărsătura, Găvani, Gemenele, Scorţaru Vechi (parţial), Comăneasca, Traian. 30 de echipe de la Electrica lucrează în teren pentru realimentarea cu energie electrică a localităţilor afectate". FOTO, mai jos!


Articole înrudite