16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«O nenorocire mare!» Furtună puternică ca o tornadă la Gemenele, Brăila - GALERIE FOTO/VIDEO
«O nenorocire mare!» Furtună puternică ca o tornadă la Gemenele, Brăila - GALERIE FOTO/VIDEO

O furtună, pe care localnicii o descriu ca o tornadă, la care s-a adăugat grindină de mari dimensiuni şi ploaie ca o perdea, a făcut prăpăd miercuri seară în localitatea Gemenele. Acoperişuri luate de vânt, copaci şi garduri, dar şi solarii rupte de vânt.

Oamenii spun că aşa ceva nu au mai văzut în viaţa lor. "O nenorocire mare tornada asta care a fost astăzi, care a ţinut vreo 15-20 de minute. Că o tornadă a fost, după aia a venit piatra, era totul alb pe aici. Ne-a distrus şi ce aveam în grădină şi tot. Nu am mai văzut aşa ceva de când mă ştiu. Au zburat bucăţi de acoperişuri la oameni în sat de la grajduri, bucătării, a fost rău tare", spunea Georgeta Zăvan.

Serviciul local pentru situaţii de urgenţă al comunei a intervenit. "A fost un fenomen pe care nu l-am cunoscut în viaţa noastră, s-a întâmplat aşa în 15-20 de minute dezastru în tot satul. Vreau să vă spun că nu există stradă în care să nu aveam copaci rupţi, fire de tensiune căzute la pământ, case rămase fără table. Aşa fuior văzându-l în faţa noastră, val de apă era, nu se vedea, tornadă nu am văzut în viaţa noastră, dar bănuim că a fost tornadă asta", spunea Petrică Calu, primarul din Gemenele.

Miercuri seară se făceau eforturi pentru ca alimentarea cu apă şi electricitate să fie reluate cât mai curând. În zonă a fost transmis şi mesaj RO-Alert de vreme severă. FOTO/VIDEO, mai jos!

Articole similare: Brăila lovită de furtună: Inundaţii în curţi şi case, copaci căzuţi pe carosabil, clădiri, maşini şi cabluri de electricitate (FOTO)

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite