14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Icre negre şi zeci de kilograme de peşte confiscate de la doi tulceni
Icre negre şi zeci de kilograme de peşte confiscate de la doi tulceni

Poliţiştii Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Tulcea, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, au pus în executare, miercuri, 03 mai 2023, două mandate de percheziţie, la domiciliile a două persoane, în vârstă de 42, respectiv 43 de ani, din judeţul Tulcea, bănuite de comiterea de infracţiuni prevăzute de legislaţia specială, privind regimul de pescuit şi acvacultură.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 28 de kilograme icre de crap, 4,3 kilograme de icre negre, 30 de kilograme de peşte specia sturion, 50 de kilograme de peşte specia crap, 22 de kilograme de peşte specia şalau, precum şi 6 plase de pescuit de tip monofilament.
Totodată, în urma activităţilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 motoare de ambarcaţiune outboard, pentru care cei în cauză nu aveau documente de provenienţă.
Valoarea totală a bunurilor ridicate este de aproximativ 100.000 lei.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Tulcea.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul S.A.E.S.P. şi luptătorilor din cadrul S.A.S. - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Articole înrudite