25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mercedes furat din Marea Britanie, descoperit şi indisponibilizat la frontieră
Mercedes furat din Marea Britanie, descoperit şi indisponibilizat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes, care figura în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie.
"În data de 15 iunie 2023, în jurul orei 07.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova. Existând  suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului,  colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind  furat, semnalare introdusă de autorităţile din Marea Britanie, la data de 20.04.2023. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, în luna februarie a acestui an, a achiziţionat autoturismul în cauză de la un cetăţean din Republica Moldova, cu suma de 17.000 de euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu", potrivit I.T.P.F. Iaşi.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.


Articole înrudite