14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tabără de vară în Parohia Tibăneşti, judeţul Brăila (FOTO)
Tabără de vară în Parohia Tibăneşti, judeţul Brăila (FOTO)

În Parohia Tibăneşti, protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Parinte Arhiepiscop Casian, s-a desfăşurat în perioada 16 - 20 iulie 2023, cea de-a VI-a ediţie a „Şcolii de Vară în tinda Bisericii”.
Pe parcursul celor cinci zile, aproximativ 50 de copii din localitatea Tufeşti, sub coordonarea preotului paroh din această comunitate, au participat la o serie de activităţi recreative şi creative propuse special pentru copii de cadre didactice voluntare.
Printre activităţile implementate cu mare succes s-au numărat jocuri de cunoaştere, ghicitori, jocuri pe echipe, dar şi ateliere de poveşti, de pictură, pe piatră sau pânză, de reciclare, cusut pe etamină şi împletit.
Anul acesta, atelierul care a oferit o notă de originalitate a fost cel de modelaj în lut, fiind o ocazie unică pentru tineri de a descoperi arta veche a înaintaşilor lor. Având la bază o temă neolitică, atelierul a cuprins trei faze: o mică parte teoretică în care copiii şi-au aşternut pe hârtie viziunea proprie, cea de-a doua a fost reprezentată de modelarea în lut a vaselor şi a animalelor cu ajutorul tehnicilor învăţate, iar ultima parte a fost constituită de experimentul arderii neolitice a lucrărilor.
Atelierul de modelaj în lut a fost posibil cu sprijinul singurul artist ceramist din zona Bărăganului, Constantin Lucian, profesor la Liceul de Arte „Haricleea Darclee” din Brăila.
În ultima zi a Şcolii de vară, obiectele făurite de mâinile dibace ale copiilor au fost aşezate într-o mini-expoziţie cu vânzare, fondurile colectate fiind destinate unui scop caritabil.
Pe tot parcursul întâlnirilor, copiii au primit din partea enoriaşilor prăjituri, gogoşi, îngheţată şi răcoritoarea limonadă.
De asemenea, la finalul celor cinci zile de activităţi copiii s-au bucurat şi de o excursie în zona Dobrogei, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite