12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tulcea: Dig de protecţie rupt. Mai multe terenuri inundate
Tulcea: Dig de protecţie rupt. Mai multe terenuri inundate

În urma informării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Mahmudia cu privire la ruperea unui dig de protecţie din cadrul incintei Carasuhat (o zonă renaturată în anul 2016), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară începând cu ora 13:30.

În urma acesteia, Prefectul judeţului Tulcea, Dan Munteanu a ordonat activarea grupului de suport tehnic pentru inundaţii la nivelul judeţului Tulcea care s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru o analiză completă a situaţiei de fapt.

În urma recunoaşterii, a fost luată decizia intervenţiei la faţa locului de către structuri aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, a autorităţilor locale şi a operatorilor economici din zona afectată.

"În vederea gestionării situaţiei de urgenţă, dar şi a operativităţii în teren, transportul materialelor, utilajelor şi a pompierilor militari precum şi a voluntarilor din partea comunităţii locale, se va face cu ajutorul unui operator privat care deţine un bac ce poate suporta o încărcătură mărită. În acest moment, evenimentul produs la digul de protecţie, nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole. În funcţie de dinamica situaţiei din teren, vom reveni cu detalii", transmite ISU „Delta” Tulcea.


Articole înrudite