Căpşunile, fructele parfumate de sezon, sunt o gustare dulce cu o multitudine de proprietăţi nutritive. Iată 10 motive pentru care ar trebui incluse în meniul zilnic:
1. Întăresc sistemul ...
Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuiţii sau chipsurile, prezintă un risc pentru sănătatea publică, confirmă Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) într-un aviz ...
Peste 95 % din populaţia lumii are una sau mai multe probleme de sănătate, existând persoane chiar şi cu cinci boli, potrivit Studiului Global Burden of Disease (GBD) realizat în perioada 1990-2 ...
A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la început ...
Silvoterapia (tratamentul diferitelor boli cu ajutorul pădurii) este o practică terapeutică străveche. Din documentele antice, aflăm că bolnavilor suferinzi de plămâni li se indicau plimbări ...
Alăptarea timp de cel puţin şase luni reduce cu 19% riscul de a dezvolta leucemie în copilărie, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa din Israel.
Potrivit herald.i ...
În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de accident vascular cerebral (AVC) creşte semnificativ, arată un studiu realizat de cercetători scoţieni de la Universitatea din Edinburgh, p ...
Cele mai noi pastile anticoncepţionale prezintă un risc crescut de accidente din cauza trombozei venoase (formare de cheaguri), a confirmat un studiu publicat în revista medicală British Medical J ...
O componentă din ceaiul verde poate ajuta la reducerea dezvoltării cancerului de prostată la bărbaţii care se confruntă cu risc ridicat, au descoperit oamenii de ştiinţă americani care au pub ...
Românii sunt cei mai mari fumători pasivi dintre cetăţenii europeni, potrivit statisticilor prezentate de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Datele arată că doar 38% dintre români susţin c ...
De multe ori auzim sau citim despre persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, ne minunăm şi ne gândim cum au reuşit acei oameni să ajungă la această vârstă.
În afară de componenta ...
Color designerul Jean-Gabriel Causse militează pentru revenirea tuturor culorilor în viaţa de zi cu zi, în contextul în care griul şi negrul câştigă tot mai mult teren în case şi în îmbr ...
Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţi ...
Locuitorii din cinci zone ale planetei, denumite Zone Albastre, trăiesc mai mult decât restul, foarte mulţi depăşind vârsta de 100 de ani, scrie revista Time într-un material care trece în rev ...
Teiul începe să înflorească în luna mai şi rămâne înflorit până la începutul lunii iunie, un interval destul de mare de timp, ceea ce este foarte bine, pentru că ne putem bucura de frumus ...