Acrilamida, inamicul din farfurie

Scris de Marți, 03 Decembrie 2013

Potrivit reprezentanţilor agenţiei americane FDA (Food and Drug Administration), coacerea sau prăjirea anumitor alimente provoacă formarea de acrilamidă, un cancerigen care se găseşte în fumul de ţigară. Se pare că această substanţă chimică se găseşte în cartofi, cereale, cafea, produse de patiserie, fructe uscate şi multe alimente asemănătoare. Mai mult,…

De fapt grăsimea nu îngraşă!

Scris de Miercuri, 04 Decembrie 2013

Mâncarea grasă nu dăunează sănătăţii, este de părere Mark Hyman, medic nutriţionist, care invocă în sprijinul afirmaţiei sale mai multe studii. Adevăratul vinovat pentru kilogramele în plus şi bolile cardiovasculare ar fi zahărul şi nu grăsimea, relatează huffingtonpost.fr. Într-un studiu apărut în 2010 în American Journal of Clinical Nutrition se…
Dieta cu aer, dieta biotică, dieta fără gluten, dieta pe bază de alcool şi dieta Dukan sunt cele cinci cure de slăbire ciudate urmate de celebrităţi şi pe care Asociaţia dieteticienilor britanici (BDA) le consideră periculoase pentru sănătate, conform dailymail.co.uk. 1. Dieta cu aer Dieta cu aer sau respiraţionistă, care…
Consumat în cantităţi mici, vinul este un minunat remediu natural în multe boli, susţine ziaristul specializat în ştiinţe Tony Edwards, în cartea sa „The Good News About Booze”, publicată recent, notează cotidianul belgian Het Laatste Nieuws, preluat de 7sur7.be.În opinia lui Edwards, cele mai bune medicamente din lume sunt băuturile…
Oamenii acordă din ce în ce mai multă atenţie unui stil de viaţă echilibrat din care nu lipsesc alimentele sănătoase şi sportul. Cu toate acestea, sunt multe alimente sănătoase care, dintr-un motiv sau altul, lipsesc din dietă. Iar când este vorba despre cumpărături, multe dintre aceste alimente sănătoase nu sunt…
Pagina 196 din 196