Aspartamul este considerat a fi cancerigen. Cu toate acestea, acest îndulcitor artificial continuă să fie utilizat în mai mult de 6000 de produse şi milioane de oameni consumă această substanţă chimică zi de zi, crezând că este o alternativă sănătoasă la zahăr. Dacă vă număraţi printre ei, atunci documentarul numit…
O metodă utilizată în aproape jumătate dintre fecundările in vitro (FIV) poate creşte riscurile de retard mintal pentru bebeluşii concepuţi astfel, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2,5 milioane de copii, născuţi în Suedia, între anii 1982…
Persoanele cu un nivel ridicat de omega-3 beneficiază de o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Cercetători de la Şcoala de sănătate publică de la Harvard nu s-au ocupat direct de obiceiurile alimentare, ci au studiat nivelurile de omega-3 din sânge, relatează passionsante.be.Atenţia lor s-a îndreptat spre persoane de peste 65…
Se întâmplă adesea ca părinţii să îşi lase copiii la bunici, însă, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Helsinki şi publicat în revista Evolutionary Psychology, bunicii pun în pericol sănătatea celor mici.Un copil din trei în vârstă de trei ani, dat în grija bunicilor, este obez din cauza dulciurilor…
Un grup de cercetători scoţieni a inventat pachetele de ţigări care difuzează mesaje înregistrate cu scopul de a-i îndemna pe fumători să renunţe la viciu. Cei care deschid pachetele vor auzi de fiecare dată înregistrări audio care îi avertizează în legătură cu riscurile pe care le implică fumatul. Mesajele atrag…
Oameni de ştiinţă canadieni trag un semnal de alarmă, încercând să avertizeze omenirea în legătură cu o boală neexplorată până în prezent şi care poate să devină o plagă a secolului XXI. Aceasta îi afectează îndeosebi pe locuitorii ţărilor dezvoltate: electro-hipersensibilitatea. Simptomele sunt severe: perturbarea activităţii cardiace, migrene, crize hipertensive,…
Există câteva alimente, care de-a lungul deceniilor au fost blamate, considerate nesănătoase şi nocive, însă s-a dovedit că de fapt sunt benefice organismului. Experţi ai Universităţii din Minnesota au stabilit principalele grupe de alimente care nu sunt chiar atât de nocive precum se credea. Pe primul loc se află glutenul…
Berea băută cu moderaţie face bine inimii, spun oamenii de ştiinţă greci, care au descoperit că o cantitate de 400 de mililitri consumată zilnic are un efect benefic asupra vaselor de sânge. Acest efect benefic nu a fost descoperit însă la berea fără alcool, informează dailymail.co.uk. Cercetătorii greci de la…

Capcanele din dietă

Scris de Luni, 08 Iulie 2013

Multe dintre produsele considerate sănătoase şi potrivite pentru slăbit sunt, de fapt, capcane alimentare, printre acestea numărându-se uleiul de măsline, iaurturile cu zero la sută grăsime şi chiar sucul de fructe, avertizează experţii în diete. O echipă de dieteticieni a întocmit un top al alimentelor care sunt adevărate capcane alimentare…

Şapte metode ciudate de a slăbi

Scris de Marți, 09 Iulie 2013

Consumul de ulei sau apă cu zahăr între mese Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două ori pe zi, 1 - 3 linguri de apă îndulcită sau 1 - 2 linguri de ulei de măsline, între mese, înregistrează…
Se cunoaşte deja că persoanele obişnuite cu disciplina încă din copilărie duc un mod de viaţă cu mult mai sănătos la maturitate, au mai puţine probleme financiare şi încalcă mai rar legea. Un nou studiu, publicat în Journal of Personality and Social Psychology, demonstrează că oamenii cu o voinţă puternică…

Suplimentele de vitamine scurtează viaţa

Scris de Miercuri, 10 Iulie 2013

Eventualele beneficii şi prejudicii pentru sănătate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp. Unii experţi consideră că produsele alimentare din zilele noastre nu ne pot furniza cantitatea necesară de oligoelemente şi se impune consumul unor suplimente de vitamine în acest sens. Alţii pun la îndoială…
Studiul „WorkAnywhere”, realizat de Swisscom şi CFF, arată că programul flexibil şi lucrul de la distanţă au efecte benefice asupra productivităţii, scrie 20minutes.ch. În cadrul cercetării realizate în februarie şi martie, 260 de salariaţi au lucrat de multe ori în afara biroului, au spus presei cele două societăţi. Scopul era…
Urologii îi avertizează pe împătimiţii balonului rotund că loviturile de cap sunt periculoase şi pot afecta funcţia erectilă. Se pare că practicarea regulată a fotbalului este uneori riscantă, scrie 20minutes.ch. Un jucător profesionist din Bundesliga, prima divizie a campionatului german, s-a dus recent la doctor, plângându-se de scăderea libidoului şi…
Milioane de oameni se bazează pe medicamentele eliberate cu prescripţie medicală pentru a-şi trata diverse boli. Cu toate acestea, combinaţiile chimice din unele dintre pastile pot cauza efecte secundare bizare sau chiar dramatice. Mai jos am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai ciudate exemple confirmate: Ştergerea amprentelor Acum…
În Statele Unite nu se mănâncă mai sănătos, dar au fost depăşite totuşi de alţii în ceea ce priveşte obezitatea. Acum mexicanii au trista onoare de a face parte din poporul cu cei mai mulţi obezi din lume, relatează 7sur7.be. Băuturile gazoase şi mâncărurile fast-food au făcut noi victime -…
Berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanţi din laptele matern, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Valencia şi Spitalul Universitar Dr. Peset. "Iată că de această dată atenţia cercetătorilor spanioli s-a îndreptat către berea fără alcool. Fabricată din aceleaşi ingrediente naturale…
Unii oameni cred că dacă beau zilnic un pahar cu lapte sau iaurt îşi asigură sănătatea oaselor. În realitate, pe lângă faptul că laptele nu este singura sursă din care ar trebui să ne luăm calciul, nu doar de acest element chimic avem nevoie pentru a ne menţine oasele sănătoase.…
Pagina 196 din 211