Analiza urinei, „oglindă a organismului”

 
Vineri, 15 Noiembrie 2013 02:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
O echipă de cercetători de la Universitatea din Alberta, Canada, au anunţat recent că au identificat în urina umană mult mai mulţi compuşi chimici şi organici decât se apreciase până acum: circa 3.000, adică de 30 de ori mai multe substanţe faţă de câte se credea că există, potrivit passionsante.be.
Lichidul biologic secretat de rinichi (după filtrarea sângelui) evacuează deşeurile din organism. Conţinutul de apă din urină este de 95%, restul de 5% fiind cel demn de toată atenţia.
În medicină se recurge des la analize de urină, însă acestea ar putea fi folosite şi mai mult. Unul dintre cercetători, citat de Journal de Quebec, spune că „observaţiile arată o complexitate remarcabilă a ceea ce este considerat un fluid aparent elementar”.
„Îmbunătăţirea tehnologiei, care permite analizarea a mii de substanţe, rapid şi fără durere, ar putea schimba lucrurile în analizele medicale”, acest demers putând înlocui, în anumite împrejurări, analize de sânge şi biopsii, pentru că urina este oglinda organismului, încheie cercetătorul, citat de passionsante.be.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu