18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministerul Sănătății: Este contraindicată administrarea preventivă a pastilelor de iod
Ministerul Sănătății: Este contraindicată administrarea preventivă a pastilelor de iod
Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear, precizează Ministerul Sănătății.
MS subliniază că este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.
"Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022", afirmă sursa citată.
Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se pe site-ul Ministerului Sănătății. (sursa Agerpres)
 
Citește și 27 de farmacii din județul Galați distribuie gratuit pastilele de iodură de potasiu (LISTĂ) - https://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/27-de-farmacii-din-judetul-galati-distribuie-gratuit-pastilele-de-iodura-de-potasiu-lista.html

Articole înrudite