16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
“În septembrie 2012, The Nova Group a preluat Fotbal Club Oţelul Galaţi din dorinţa de a-l transforma într-un club sportiv competitiv. Ca urmare a acestei preluări, atât noul acţionariat, cât şi noua conducere a clubului au decis, ca un demers firesc de business, să analizeze direcţiile strategice pe termen scurt şi mediu ale clubului şi să le alinieze tendinţelor actuale.
În urma rapoartelor intermediare întocmite de auditori externi, au fost constatate anomalii şi neconcordanţe, lucru care a determinat conducerea să adopte o sumă de decizii imediate în activitatea clubului.
Menţionăm că informaţiile apărute în presă în ultimele zile reprezintă dezinformări şi tentative de manipulare. Dorim, în numele FC Oţelul Galaţi, să ne distanţăm de orice demers menit să perturbe activitatea clubului.
Rugăm suporterii Fotbal Club Oţelul Galaţi să nu ia în considerare zvonurile maliţioase care au circulat în presă şi precizăm pe această cale că echipa nu a intrat în insolvenţă, ci dimpotrivă conducerea clubului a asigurat posibilitatea realizării mai multor investiţii, cum ar fi achiziţionarea bazei sportive Ancora, pentru dezvoltarea continuă a Centrului de Copii şi Juniori, a asigurat serviciile mai multor jucători străini pentru prima echipă, iar aceste investiţii în oameni vor continua.
De la preluarea clubului, TNG Group a ales ca strategie de comunicare discreţia în relaţia cu mass-media şi fanii, dar constatăm că această decizie a fost interpretată ca o dovadă de neimplicare în activitatea şi interesele FC Oţelul Galaţi.
În lumina acestora, considerăm că este momentul pentru câteva clarificări: TNG Group este acţionar majoritar al clubului cu un procent de 99,8% din acţiuni, iar conducerea executivă autorizată să managerieze societatea FC Oţelul Galaţi trebuie să îndeplinească obiectivele de business şi, în acelaşi timp, de performanţă sportivă. Aşa cum am declarat de fiecare dată, obligaţia noastră, a TNG Group, este să susţinem financiar întregul proiect început în toamna anului 2012.
Dorim să clarificăm şi zvonurile cu privire la situaţia salarială a angajaţilor clubului şi să precizăm că jucătorii, cât şi ceilalţi angajaţi ai Fotbal Club Oţelul Galaţi, sunt cu drepturile salariale la zi. Toate taxele şi impozitele datorate statului român sunt, de asemenea, achitate la zi.
În acest context, ne exprimăm dorinţa de a continua colaborarea cu domnul Petre Grigoraş la cârma echipei de seniori - domnia sa fiind unul dintre tehnicienii preferaţi de TNG Group, în situaţia contrară cu regret vom fi nevoiţi să identificăm în regim de urgenţă o altă soluţie viabilă pentru interesele clubului. Echipa Fotbal Club Oţelul Galaţi are nevoie de un antrenor principal pe banca tehnică, mai ales că a început de câteva zile sezonul de primăvară al Ligii I.
Conducerea clubului doreşte o poziţionare cât mai bună în campionatul curent, iar cel mai important lucru este să disputăm, cu trofeul pe masă, ultimul act al Cupei României. Pentru îndeplinirea acestei misiuni sportive, TNG Group confirmă pe această cale alocarea tuturor resurselor necesare”.
Lucian Ciofoaia - preşedinte Consiliul de Administraţie FC Oţelul Galaţi


Articole înrudite