04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Crina Stase şi Crina Gheorghiu aduc două titluri mondiale la Galaţi
Crina Stase şi Crina Gheorghiu aduc două titluri mondiale la Galaţi

Pe 17 şi 18 noiembrie s-a desfăşurat la Arnhem în Olanda cea de-a 4-a ediţie a Campionatului Mondial KWF. La start s-au aliniat  aproximativ 900 de sportivi din: Kazakstan, Olanda, Polonia, Spania, Bulgaria, Suedia, Ukraina, România, Georgia, Germania, Ungaria, Armenia, Letonia, Canada, Franţa, Elveţia, Belgia, Cehia, Norvegia, Costa Rica, Anglia, Irak, Israel, Italia, Reunion (ţară africană), Angola, Australia, Grecia, Arabia Saudită, Liban, Portugalia, Tunisia, SUA. România a ocupat în ierarhia generală poziţia a 8-a din 34 de naţiuni participante.
Gălăţeanca Crina-Bianca Stase, legitimată la ACS Triumf Dojo, care a fost însoţită la competiţie de antrenorul Ana Cristina Stase, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, devenind Campioană Mondială la categoria 14-15 ani în proba de kata. La proba de kumite a pierdut din primul meci, deoarece a executat o lovitură interzisă: "La acest campionat am avut multe restricţii la lovituri pe care eu le făceam în competiţii şi pe care cu greu mi le-am reprimat. Sunt mândră că am ajuns locul 1 in lume. Emoţiile au fost fantastic de mari. Când am văzut clasamentul, am început să plâng de bucurie. Este un VIS devenit realitate! Mi-am propus de câţiva ani să o întrec pe mama. Pentru cei care nu ştiu, mama este locul 2 la C.M. din New York în anul 1996. Am reuşit să o întrec, dar îmi propun să îmi menţin titlul şi să ajung să o întrec la seniori. Sper să reuşesc! Mulţumesc pe această cale sponsorilor: Adcomari şi Dicoragro, fără de care deplasarea mea nu ar fi fost posibilă. Mulţumesc părinţilor = antrenorilor mei pentru toată susţinerea şi implicarea lor necondiţionată, mulţumesc prietenilor, susţinătorilor, colegilor mei, tuturor celor care au fost alături de mine fizic sau doar cu sufletul!! Vă îmbrăţişez cu drag!! Osu!!”, ne-a declarat campioana Crina Bianca Stase.
La aceeaşi competiţie, o altă gălăţeancă, Crina Gheorghiu, de la Kamikaze Dojo, antrenori Sempai Viorel Popovici şi Dan Pelin, la doar 18 ani, a cucerit titlul de campioană mondială la categoria senioare, prima campioană mondială de kata SENIORI KWF a Romaniei şi locul 3 la tineret, proba kumite, -55 kg. Sportiva a ţinut să mulţumească sponsorilor Citadina 98, Baar Romania, Mol România, Kayafa, fără sprijinul cărora nu ar fi fost posibilă deplasarea în Olanda.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite