02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Monica Benţoiu, jucătoare FCUG: „A fost un meci foarte greu, am încercat să câştigăm, am alergat, am marcat, dar din păcate am pierdut 2 puncte”
Monica Benţoiu, jucătoare FCUG: „A fost un meci foarte greu, am încercat să câştigăm, am alergat, am marcat, dar din păcate am pierdut 2 puncte”

Liga 1 la fotbal feminin a programat miercuri o etapă intermediară. Pe stadionul Siderurgistul s-au confruntat FC Universitatea Galaţi şi Vasas Feminina Odorheiu Secuiesc, ocupanta locului 3 din clasament. Oaspetele şi-au arătat colţii în prima parte când au reuşit să şi concretizeze şi să deschidă scorul. Panterele gălăţene nu au acuzat şocul, au revenit şi au preluat iniţiativa. Decarul de la FC Universitatea, Monica Benţoiu a egalat cu capul în ultimul minut al primei reprize, iar la puţin timp de la reluare, coechipiera sa Valeria Postol a adus echipa gazdă în avantaj din păcate pentru scurtă durată, Vasas egalând.
„A fost un meci foarte greu, mai ales pentru că veneam după o deplasare destul de obositoare şi nu am fost 100% revenite fizic. Cu toate astea am încercat să câştigăm, am alergat, am marcat, dar din păcate am pierdut 2 puncte. Deja trebuie să uităm meciul de azi şi să ne gândim la cele care au ramas şi din care ne propunem maximul de puncte pentru a ne îndeplini obiectivul stabilit. Am încredere în acest grup şi împreună o să reuşim lucruri frumoase”, ne-a declarat Monica Benţoiu, jucătoare la FC Universitatea Galaţi.
Rezultat final: FC Universitatea Galaţi - Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 2-2 (1-1). Pentru echipa noastră au marcat: Monica Benţoiu (min.45) şi Valeria Postol  (min.69). Antrenorul Gabriel Călinescu a folosit formula: Georgiana Bobocea - Alexandra Ivan, Nina Anca, Sandra Oprică, Nadya Petrovskaya - Nicoleta Lepădatu, Lidia Moacă, Iriska Topal, Monica Benţoiu - Alexandra Hilohi, Valeria Postol. Au mai intrat:  Alexandra Condrea, Olga Zeziukina . După nouă runde, FCUG se menţine pe locul 6 cu 12 puncte.
„Ne-am aşteptat la un meci dificil, am sperat şi am muncit până la fluierul final. A fost un meci în care am luptat de la egal la egal chiar dacă echipa adversă este cu mult în faţa noastră, în teren pot spune că am dominat, mai ales în partea a doua a meciului, dar cum mingea e rotundă, rezultatul ăsta încă ne mai chinuie şi ne ţine în suspans până la îndeplinirea obiectivului. Aveam nevoie de victorie ca de aer, în schimb nici programul meciurilor nu ne-a avantajat, atâţia kilometri străbătuţi în toată ţara, într-un timp atât de scurt, nu e uşor. Însă, mai avem 2 meciuri, 6 puncte vitale pe care trebuie să le câştigăm fără nicio greşeală. Să muncim aşa cum am făcut-o până acum, să fim împreună la bine şi la greu, cu echipa, cu staff-ul şi toţi oamenii care ne sunt alături. Trebuie să fim acolo unde ne-am propus, muncim din ce în ce mai mult! Munca, întotdeauna va fi răsplătită! Felicit întreaga echipă pentru determinarea pe care am avut-o, căpitanul care a ales să joace, deşi avea probleme de sănătate, dar, în final, asta înseamnă să iubeşti fotbalul, să dai totul şi mai ales până la capăt!”, a concluzionat Nina Anca, cea mai experimentată „panteră”.
Gălăţencele mai au de jucat două meciuri până la finalul turului cu: Banat Girls Reşiţa, pe 15 noiembrie în deplasare şi Fotbal Feminin Baia Mare, pe 19 noiembrie la Galaţi.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite