22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Poliţişti din mai multe ţări, vorbind doar limba comună a întrecerii sportive şi amiciţiei, se întâlnesc de 13 ani, la sfârşit de septembrie, în staţiunea Zelena Laguna - Porec, de pe malul Adriaticii, la un turneu de minifotbal organizat de IPA Dolomiti -  Italia şi Istra - Croaţia, pe două categorii de vârstă.

Anul acesta, echipa CS Danubius, din cadrul IPJ Galaţi, a participat pentru a treia oară la acest turneu, la categoria + 35 ani, alături de 32 echipe din Italia, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria, România, Croaţia. La tragerea la sorţi, echipa noastră a fost repartizată în grupa A, alături de Dinamo Reşiţa, IPA Bratislava (Slovacia), IPA Teleorman, IPA Sopron (Ungaria), IPA Nova Gorica (Slovenia), IPA Bologna (Italia) şi IPA 2 Timiş.

„În prima zi de întreceri am făcut 1-1 cu Teleorman, am trecut de Bratislava, Reşiţa şi Timiş cu 1- 0. A doua zi, am dispus de Bologna cu 1-0, de Sopron cu 2-0 şi am făcut egal 0-0 cu Nova Gorica. Spre deosebire de alţi ani, anul acesta, căpitanul nostru, Nicuşor Ilie, a organizat şi condus mai bine echipa din teren, jucând pentru rezultat şi cu 17 puncte în grupă ne-am asigurat locul I. În după amiaza aceleiaşi zile, deoarece au fost mai puţine echipe la -35 ani, am jucat cu locul II dintr-o grupă de -35 ani, echipa din Poltava (Ucraina), şi am cedat cu 1-0. Dar în ciuda acestei înfrângeri am luat locul I la +35 ani şi locul V din 32 echipe participante. Este un rezultat pe care îl aşteptam de 10 ani, fiind cel mai bun din istoria participării la competiţii internaţionale. Echipa noastră a fost compusă din: Nicuşor Ilie (cpt ), Florin Hodorogea, Ionuţ Cojocaru, Liviu Nunu, Mircea Rusu, Gheorghiţă Oprea. Mulţumim celor care au fost alături de noi şi ne-au «ţinut pumnii»: George Căpătan, preşedintele clubului, Marius Rotaru, vicepreşedinte, şi Gigi Munteanu, directorul sportiv. Locul de pe podium nu avea să compenseze, în valoare sentimentală, amintirea întâlnirii cu prietenii din ţară şi străinătate şi locurile vizitate”, ne-a declarat col. (r) Marian Nistor.


Articole înrudite