25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A fost inaugurată noua clădire a Ambulatoriului Spitalului Judeţean Galaţi (FOTO)
A fost inaugurată noua clădire a Ambulatoriului Spitalului Judeţean Galaţi (FOTO)

Noua clădire construită pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” a fost astăzi inaungurată de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, alături de care s-a aflat şi conducerea unităţii spitaliceşti. Clădirea este liptă de vechiul amplasament, realizându-se astfel extinderea şi modernizarea Ambulatoriului, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene, care a presupus construirea unui corp de clădire cu trei etaje, modernizarea fostelor cabinete ale medicilor de familie, achiziţionarea de aparatură medicală şi amenajarea reţelelor de utilităţi.

„Sunt bucuros că am finalizat o nouă investiţie în sănătate, care va asigura condiţii mai bune pentru pacienţi şi personalul medical. Am construit de la zero o clădire nouă pentru Ambulatoriul spitalului, în care vor funcţiona mai multe cabinete, săli de tratament şi de investigaţii medicale. Este o investiţie extrem de necesară, având în vedere că mii de oameni sunt consultaţi lunar în cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Noua clădire în care vor funcţiona 13 specialităţi medicale are trei etaje şi o suprafaţă desfăşurată de peste 1500 de mp. De asemenea, am achiziţionat şi aparatura medicală necesară pentru noile spaţii, în valoare de peste 2,1 milioane de lei, şi am modernizat complet şi fostele cabinete ale medicilor de familie. În următoarele două săptămâni, personalul medical se va muta în noile spaţii şi vor fi instalate şi echipamentele medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Se preconizează ca în jurul datei de 15 decembrie 2022, clădirea să fie efectiv pusă la dispoziţia gălăţenilor.

În noua clădire vor funcţiona următoarele specialităţi medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie şi oncologie. Printre cele mai importante echipamente medicale achiziţionate se află un sistem complet de videoendoscopie flexibilă, mai multe ecografe, un topograf cornean şi un electroencefalograf computerizat.

Valoarea investiţiei a fost de 13.899.789 de lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În primele nouă luni ale acestui an, în cadrul Ambulatoriului de Specialitate au fost realizate peste 72.000 de consultaţii, cele mai multe în cadrul cabinetelor de diabet şi oncologie.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!


Articole înrudite