Adio duşurilor cu apă caldă livrată în sistem centralizat!

Marți, 02 Mai 2017 15:29
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a promis, în luna martie, că gălăţenii vor avea asigurat serviciul de furnizare a apei calde pe toată luna aprilie, cu posibilitatea prelungirii până la finele lunii mai, în realitate, în primele aproape două săptămâni ale  lunii aprilie, gălăţenii nu au primit apă caldă, iar acum, primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că din această lună, nu se mai furnizează apă caldă, decizie definitivă şi irevocabilă. Motivul pentru care cele circa 25.000 de familii din municipiul Galaţi nu mai primesc apă caldă menajerăeste aceea că municipalitatzea risipeşte, lunar, bani publici, pe acoperirea pierderilor din reţeaua de termoficare. ”Ne-au venit rezultatele financiare pentru furnizarea de apă caldă pe perioada lunii aprilie, unde Primăria municipiului Galaţi înregistrează pierderi de aproximativ 3.200.000 lei, doar pe o lună, în condiţiile în care factura totală a fost de aproximativ 3.600.000 de lei. Prin intermediul societăţii controlate de Primărie, Calorgal, nu am reuşit să facturăm decât 400.000, restul de 3.200.000 sunt trecute la pierderi. Dacă credeţi că un oraş se poate dezvolta ducând nişte bani într-o gaură neagră în permanenţă, iertaţi-mă, dar înseamnă că rolul meu aici ar trebui să se închidă mai repede decât am preconizat inclusiv eu şi dumneavoastră”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi.
Ca urmare, societatea locală de distribuţia agentuluii termic, SC Calorgal, a început in noaptea de luni spre marţi  procedurile de oprire a livrării apei calde menajere către populaţie, urmând ca de miercuri nici un consumator să nu mai beneficieze de acest serviciu.
Potrivit datelor Primăriei, în municipiul Galaţi există 36.000 de apartamente încă branşate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde menajere şi căldurii, din care circa 25.000 de apartamente sunt locuite efectiv.
Gălăţenii nu vor mai beneficia pe viitor nici de furnizarea agentului termic în apartamente, după ce Consiliul Locala votat, pe 12 aprilie, suspendarea acestui serviciu, pe termen nelimitat, începând cu 1 mai, municipalitatea acordând câte 3.000 de lei fiecărei familii afectate de această măsură, bani pentru achiziţionarea altor surse de furnizare a agentului termic.
Gălăţenii nu vor mai beneficia nici de furnizarea agentului termic în apartamente, după ce Consiliul Local Galaţi a votat suspendarea acestui serviciu, pe termen nelimitat, municipalitatea acordând câte 3.000 de lei fiecărei familii afectate de această măsură, bani pentru achiziţionarea altor surse de asigurare a agentului termic, dar în anumite condiţii, despre care noi v-am informat. Asupra acestor condiţii vom mai reveni şi pe viitor, deoarece cu siguranţă vor apărea precizări, pe măsură ce populaţia va începe să facă documentaţia pentru obţinerea ajutorului de la Primărie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu