Adresele adăposturilor antiaeriene din Galaţi (LISTĂ) Recomandat

Joi, 24 Februarie 2022 14:45
Publicat în Știrea zilei

Pentru protecţia populaţiei de efectele atacurilor din aer este realizat sistemul naţional de adăpostire, care cuprinde: adăposturi pentru puncte de comandă destinate Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, adăposturi publice de protecţie civilă aflate în administrarea consiliilor locale şi fondul privat de adăpostire realizat de operatorii economici şi proprietarii de imobile.

În timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă, cu excepţia spaţiilor amenajate ca puncte de comandă, pot fi utilizate pentru alte destinaţii, cu respectarea normelor tehnice, cu obligaţia de a fi eliberate în situaţii de urgenţă în maximum 24 de ore şi cu informarea prealabilă a centrelor operaţionale din cadrul serviciilor de urgenţă profesioniste.

Potrivit unui raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Eremia Grigorescu" Galaţi, prezentat în anul 2019, "la nivelul judeţului Galaţi exista un necesar de adăpostit de 118.937 de persoane. La nivelul Galaţiului, există construite din timp de pace 180 de adăposturi de protecţie civilă cu o capacitate de 19.879 de persoane (aproximativ 17% din necesar). De asemenea, urmau să se amenajează un număr de 824 de subsoluri ca adăposturi simple cu o capacitate de 70.937 de persoane (60% din necesar) şi un număr 209 alte spații (pasaje, garaje, galerii, tuneluri etc.) cu o capacitate de 4.279 de persoane (3% din necesar). Se ajunge astfel la un procent de 80% din necesarul de adăpostit, pentru restul de 20% urmând ca la punerea în aplicare a Planului de mobilizare a economiei şi pregătirea teritoriului pentru război să se construiască adăposturi tip din prefabricate de beton sau din material lemnos, conform planurilor întocmite în acest scop. Totodată, facem precizarea ca la nivelul municipiului Galaţi există 154 de adăposturi publice de protecţie civilă în subordinea Consiliului Local Galaţi, precum şi 24 de adăposturi la operatori economici".

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a publicat lista adăposturilor de protecţie civilă din întreaga ţară, în care se regăsesc nu mai puţin de 4.358 de locuri în care oamenii s-ar putea ascunde la nevoie. Monitorul de Galaţi vă prezintă, în Galeria de imagini de mai jos! ↓, lista cu adresele a 180 de adăposturi din Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu