Aleea de la P-uri intră în modernizare (FOTO) Recomandat

Vineri, 26 Martie 2021 10:40
Publicat în Știrea zilei

Aleea de la P-uri va intra în modernizare, anunţă municipalitatea gălăţeană. „Primăria municipiului Galaţi anunţă atribuirea contractului pentru modernizarea aleii de la P-uri, în zona cuprinsă între strada Navelor şi parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galaţi”, menţionează sursa citată.

Prin acest proiect se doreşte reamenajarea completă a aleii, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă şi amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural. „Un loc considerat emblematic pentru oraşul nostru va căpăta un aspect nou, va avea o arhitectură modernă şi am încredere că va deveni unul dintre locurile de promenadă cu care gălăţenii se vor mândri. Continuăm astfel planul de punere în valoare a centrului oraşului şi de consolidare a unei identităţi locale solide”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Oferta câştigătoare a fost cea prezentată de Asocierea Tancrad SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, ATU Consulting SRL, cu un preţ total de 11.147.797,52 lei fără TVA. Contractul de achiziţie publică prevede atât modernizarea aleii pietonale cuprinsă între strada Navelor şi parcul de la Elice, cât şi proiectarea, iar durata de realizare a contractului este de 18 luni calendaristice.

Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piaţa Regală”, strada Domnească, Parcul „Mihai Eminescu” și Pasajul Dunărea. Totodată, reamintim că, în urmă cu câteva zile, a fost predat amplasamentul pentru modernizarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur şi Trei Star, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Zona Potcoava de Aur-Trei Star intră în modernizare (FOTO)”.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu