14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
APA CANAL SA, copleşită de procese grele, încheie contracte de reprezentare juridică cu avocat după avocat
APA CANAL SA, copleşită de procese grele, încheie contracte de reprezentare juridică cu avocat după avocat

Dacă în luna octombrie 2021, Adunarea Generală a Acţionarilor APA CANAL SA lua hotărârea de a încheia un contract de prestări servicii juridice cu avocatul George Enache, în martie şi iunie 2021 a aprobat încheierea altor contracte de servicii juridice cu un avocat din Baroul Constanţa, Cârligel Radu şi cu încă un avocat din baroul Galaţi, Gabi Camelia Munteanu. Dacă în cazul acesteia, în toate hotărârile AGA sunt precizate şi dosarele în care va reprezenta juridic societatea APA CANAL SA, nu la fel se întâmplă în cazul avocaţilor George Enache şi Radu Cârligel.
Aceste contracte se încheie în pofida faptului că APA CANAL SA GALAŢI are un departament juridic în care activează 4 jurişti.
Am solicitat un punct de vedere reprezentanţilor societăţii însă nu am primit prea multe detalii, fiind invocate clauze de confidenţialitate. Astfel că întrebările noastre referitoare la preţul acestor contracte de prestări servicii juridice au rămas fără răspuns aşa cum nu am primit clarificări nici în legătură cu dosarele în care avocaţii vor reprezenta societatea APA CANAL SA. Reprezentanţii societăţii au ţinut să precizeze doar că se încheie contracte cu avocaţi doar acolo unde juriştii societăţii nu au capacitatea sau calitatea de a face faţă unor procese mari, importante. De asemenea, s-a mai precizat şi că avocata Gabi Camelia Munteanu are o colaborare de ani de zile cu APA CANAL şi reprezintă societatea în procesele mari.
Despre noul intrat în colaborarea cu APA CANAL, George Enache, trebuie menţionat că acesta este îndeosebi specializat pe lichidări judiciare prin Enagea Lichidări IPURL, societate care de altfel este administratorul judiciar al firmei SUINTEST SRL, firmă aparţinând controversatei familii Prună (Neculai Prună, Marius Gabriel Prună şi Sorin Nicolas Prună) şi implicată în dosarul „Mafia cerealelor”, dar şi într-un dosar de corupţie privind obţinerea de fonduri europene prin depunerea unor acte neconforme, dosare instrumentate de procurorii anti-mafia.


Articole înrudite