22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atenţie gălăţeni, se opreşte apa! Lucrări fără precedent la Uzina de Apă
Atenţie gălăţeni, se opreşte apa! Lucrări fără precedent la Uzina de Apă

În cursul acestui an, în municipiul Galaţi, Operatorul APA CANAL S.A. Galaţi derulează noi lucrări în infrastructura de apă potabilă, atât în cadrul proiectelor de investiţii (cu fonduri europene sau din profit reinvestit), cât şi în cadrul programului de revizii-reparaţii. Sunt supuse unui amplu proces de modernizare atât magistrale de apă potabilă din municipiul Galaţi, conducte de aducţiune pentru municipiul Galaţi, cât şi staţii de tratare, pompare, repompare apă, pentru a creşte siguranţa în exploatare şi a asigura condiţiile necesare furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă continuu şi în parametri.

Dacă Staţia de Repompare Fileşti a fost reabilitată integral, cu fonduri europene, în cadrul POIM 2014-2020, iar Staţia de pompare Turnul de Apă intră în reabilitare în acest an în cadrul POIM etapa 2, Staţia Uzina de Apă va beneficia de lucrări de mare anvergură în Programul de revizii-reparaţii pe anul 2024 al Operatorului.

"Staţia de tratare şi pompare Uzina de Apă este un obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galaţi, prin prisma arealului mare de consumatori deserviţi, motiv pentru care am prevăzut în acest an lucrări fără precedent de la punerea în funcţiune a staţiei (aprox.30 de ani). Vom interveni pentru înlocuirea unor elemente critice din incinta staţiei, cu grad mare de uzură, respectiv noduri hidraulice, vane, conducte, toate de mari dimensiuni (Dn1000mm, Dn600mm, Dn300mm). De la începutul lunii februarie 2024, profitând de temperaturile favorabile, s-au efectuat operaţiunile pregătitoare, astfel încât în intervalul 28 februarie 2024, ora 08.00 – 29 februarie 2024, ora 08.00, interval în care este necesară oprirea Staţiei Uzina de Apă nr.2, să putem executa lucrările de înlocuire a conductelor şi armăturilor Dn1000mm din nodurile hidraulice aferente celor 2 rezervoare de apă (a câte 20.000 mc fiecare). După finalizarea acestora, vom putea continua lucrările de revizii-reparaţii în incinta staţiei, la restul infrastructurii de apă, fără a mai necesita o altă oprire a staţiei", precizează Apă Canal Galaţi.

*Oprirea Staţiei de tratare şi pompare Uzina de Apă va conduce la sistarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor (blocuri, abonaţi casnici, agenţi economici, instituţii) din următoarele cartiere, cu străzile adiacente: MICRO 16, MICRO 17, MICRO 18, MICRO 19, MICRO 20, MICRO 21, D.CANTEMIR, SIDERURGIŞTILOR VEST (tronson: Inel Rocadă - str. Gh.Doja).

*De asemenea, în acelaşi interval orar Apă Canal va furniza apă potabilă cu presiune redusă în următoarele cartiere, cu străzile adiacente: ŢIGLINA 1, ŢIGLINA 2, MAZEPA 1 (inclusiv blocurile de pe str. Prelungirea Traian: W1, W2, W3, C3, C4, C5, C6, W11, W12, K, 20 ap., Pescăruş şi Şcoala Gimnazială 26), MAZEPA 2 (inclusiv blocurile BR1, BR2, BR3, BR4, BR5, A1, A2, A3), precum şi pe str. Unirii, str. Războieni, str. Lozoveni, bdul. G.Coşbuc tronson str. M.Kogălniceanu – str. Al.Măcelaru.

! Apă Canal va pune la dispoziţie cisterne cu apă. Acestea vor fi amplasate în următoarele zone:
- parcare Sala Sporturilor;
- sens giratoriu str. Oţelarilor – capăt tramvai (Hotel Magnus);
- str. Gh.Asachi c/c str. Prelungirea Brăilei.

"Pentru situaţii speciale se poate solicita cisterna mobilă. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul societătii noastre, la numerele de telefon 0236.463294 şi 0236.473380 int.133. Rugăm toţi abonaţii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei. Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de sistarea apei potabile, mulţumim pentru înţelegere şi îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp", transmite Apă Canal Galaţi.


Articole înrudite