28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bariere la intrarea în cimitirele gălăţene
Bariere la intrarea în cimitirele gălăţene

Accesul auto în Cimitirul Sfântul Lazăr (Coca Cola) nu se mai face prin metoda veche, adică după ce se cumpăra un bilet de acces de 9 lei de la angajatul care stătea la poartă cu un top de bilete nefiscalizate în mână pe care le dădea (sau nu) celor care achitau taxa. De curând, societatea Gospodărire Urbană SRL, în administrarea căreia se află cele mai mari cimitire din municipiul Galaţi, a instalat bariere automate la intrarea în acest cimitir.

Potrivit declaraţiilor directorului general al Gospodărire Urbană SRL Galaţi, Dragoş Magearu, înainte de instalarea acestor bariere, încasările taxei de acces auto în cimitir erau în jur de 70 lei/zi într-o zi proastă şi ajungeau până la cel mult 200 lei/zi în zilele aglomerate. Acum, după instalarea barierelor automate, încasările s-au ridicat brusc la o medie de 700 lei/zi. Putem concluziona fără să greşim că mii de lei pe lună ajungeau în buzunarele angajaţilor şi nu în casieria societăţii.

În scurt timp, urmează ca şi la Cimitirul Eternitatea să fie montată o astfel de barieră automată şi rămâne de văzut dacă în 2023 va fi montat acelaşi sistem de acces şi la Cimitirul Ştefan cel Mare, aici urmând să fie analizată mai bine oportunitatea investiţiei având în vedere fluxul auto scăzut. 

 

Articole înrudite