14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătrâne din Galaţi lăsate fără portofele în transportul public! Tâlharii, doi brăileni prinşi în flagrant (VIDEO)
Bătrâne din Galaţi lăsate fără portofele în transportul public! Tâlharii, doi brăileni prinşi în flagrant (VIDEO)

În perioada 1-19 iulie 2023, în municipiul Galaţi, au fost sesizate mai multe furturi din buzunare, având acelaşi mod de operare, respectiv sustragerea de bunuri (portofele) de la femei în vârstă, în timp ce acestea se aflau în mijloacele de transport în comun.
În urma activităţilor investigative şi de cercetare efectuate de poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba de doi bărbaţi, de 56, respectiv 46 de ani, ambii domiciliaţi în municipiul Brăila.
Ulterior, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au fost efectuate activităţi specifice, în vederea probării activităţii infracţionale.
Astfel, la data de 19 iulie 2023, cele două persoane au fost prinse în flagrant delict după ce ar fi comis alte două fapte, cu acelaşi mod de operare, în municipiul Bacău.
Persoanele au fost imobilizate, iar, după efectuarea controlului corporal şi al autovehiculului, au fost conduse la sediul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, în vederea audierii şi continuării actelor procedurale de cercetare.
Asupra acestora au fost descoperite articole vestimentare folosite la comiterea faptelor de furt, precum şi 1.000 de euro şi 2.000 de lei, bani care ar fi fost obţinuţi în acest mod.
De asemenea, din cercetări a reieşit cei doi ar fi săvârşit acelaşi gen de fapte, în municipiul Galaţi, în cursul lunii noiembrie 2022, cercetările urmând a fi continuate în acest sens, în vederea stabilirii participaţiei la comiterea faptelor şi luării măsurilor legale care se impun.
În urma audierilor şi administrării materialului probator, poliţiştii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, care au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.
Astăzi, 20 iulie 2023, persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Pe lângă suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, acţiunea din data de 19 iulie 2023 a beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bacău şi Vrancea. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite