FoodCell este o delicioasă gustare proteică formată din biscuiţi obţinuţi din hrişcă şi zară şi cremă tartinabilă din zară şi proteine din zer. Această gustare destinată iubitorilor de natură, sport şi aventură prezintă un excelent raport al aminoacizilor esenţiali furnizând electroliţi pentru refacere, fosfolipide, flavonoide cu rol antioxidant şi carbohidraţi cu indice glicemic scăzut. Produsul oferă plusul necesar de energie pentru activităţi recreative şi sportive, adresându-se şi persoanelor care suferă de intoleranţă la gluten. FoodCell este un produs inovativ obţinut din ingrediente locale cu valoare nutriţională mare, proiectat pe baza principiilor circularităţii şi are o amprentă de carbon şi de apă redusă. Designul ambalajului reutilizabil, realizat din materiale biopolimerice imprimate 3-D, întregeşte conceptul de alimente „pentru aventură”.
Coordonatori: Prof.dr.ing. Daniela Borda (FSIA), Prof.dr.ing. Felicia Stan (FI), ŞL.dr.ing. Iulia Lidia Bleoncă (FSIA) şi ŞL.dr.ing. Corina Neagu (FSIA).
Studenţi: ŢIULEANU (Bari) Daniela (FSIA), GLUGĂ Iulia Ştefania – (FSIA), STĂNICĂ Alexandra Daniela – (FSIA), LEONTE Denisa Tatiana (FEEA) şi POSTOLACHE Liviu Petrişor (FI).
La dezvoltarea produsului inovativ FoodCell, echipa a fost susţinută din punct de vedere financiar de sponsorul PRUTUL S.A.