16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Blocul PEXCO, modernizat şi predat noilor locatari - FOTO
Blocul PEXCO, modernizat şi predat noilor locatari - FOTO

Primăria municipiului Galaţi informează că blocul PEXCO a fost modernizat şi predat astăzi noilor locatari. Cel care a înmânat cheile chiriaşilor a fost primarul municipiului Galaţi.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Mă bucur că, în prag de sărbători, noii chiriaşi au trecut pragul noilor locuinţe. Pentru ei au venit sărbătorile pe măsura aşteptărilor. Este încă un obiectiv îndeplinit”.
Blocul PEXCO s-a aflat multă vreme într-o stare avansată de degradare, însă graţie fondurilor europene atrase de către Primărie a primit un aspect modern, oferind toate condiţiile civilizate.
Proiectul a inclus realizarea a 38 de apartamente cu o cameră, cu bucătărie şi grup sanitar propriu, precum şi a 10 garsoniere, cu bucătărie şi cu grup sanitar propriu, prin recompartimentarea spaţiului existent. De asemenea, s-au realizat lucrări de anvelopare, montarea de pardoseli din parchet în camerele de locuit şi de gresie în holuri, s-au făcut zugrăveli, iar tâmplăria exterioară a fost înlocuită cu tâmplărie din profile PVC şi geam termoizolant. S-au mai realizat şi lucrări de înlocuire a instalaţiilor de alimentare cu apă şi canalizare, de înlocuire a instalaţiei termice, precum şi lucrări de reparaţii şi refacere trotuare, alei de acces şi rigole. Au fost montate şi panouri fotovoltaice.
Lucrările au fost realizate de către compania Criomec.
Beneficiarii locuinţelor sunt familii cu copii, persoane singure, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă, în general persoane defavorizate care au îndeplinit condiţiile de acces la o locuinţă socială şi au fost înscrie în lista de prioritate aprobată prin HCL NR. 851/21.12.2022.
Blocul, construit în perioada 1976 – 1978, este situat pe strada Dr. M. Petrini Galatzi, în cartierul Micro 39.
Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene a fost  de 6.412.479,42 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a reprezentat 3.259.529,00 lei. 
Proiectul „Reabilitare şi modernizare bloc PEXCO Galaţi” este finanţat în cadrul POR/2019/9/9.1/1/7REGIUNI, AXA PRIORITARA 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, PRIORITATEA DE INVESTITII 9.1 - Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunităţii (DLRC), transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite