12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bombardamente lângă Galaţi! Raed Arafat, şedinţă de urgenţă cu autorităţile locale
Bombardamente lângă Galaţi! Raed Arafat, şedinţă de urgenţă cu autorităţile locale

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă - DSU, Raed Arafat, a convocat, luni, 11 septembrie 2023, o videoconferinţă cu reprezentanţii comitetelor pentru situaţii de urgenţă şi ai autorităţilor locale din judeţele Tulcea, Galaţi, Constanţa şi Brăila, pentru a verifica stadiul aplicării măsurilor privind protecţia cetăţenilor din judeţele aflate în apropierea graniţei cu Ucraina.

Potrivit ISU Tulcea, luni, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a convocat o şedinţă, în sistem de videoconferinţă, care a reunit reprezentanţii comitetelor pentru situaţii de urgenţă, ai autorităţilor locale, inclusiv ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din patru judeţe, respectiv Tulcea, Galaţi, Constanţa şi Brăila, cu scopul de a verifica stadiul de implementare a Hotărârii CNSU nr. 31 din data de 7 septembrie.

Discuţiile purtate au vizat stadiul punerii în practică a aspectelor legate de protecţia cetăţenilor din judeţele aflate în proximitatea graniţelor cu Ucraina, acţiuni de informare corectă şi continuă, menite să diminueze riscurile la care sunt expuşi aceştia, ţinând cont de evenimentele recente înregistrate. Astfel, în această perioadă, deşi riscurile sunt reduse, acţiunile pompierilor de informare a cetăţenilor din zonele vizate s-au realizat cu celeritate, asigurând totodată populaţia de implicare şi disponibilitate totală în vederea protejării vieţii şi a bunurilor acestora”, arată sursa citată.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă - CNSU a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor „elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai decis CNSU după ce, în urma atacurilor ruseşte vizând porturi din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone au fost găsite în zona localităţii Plauru, iar la Chilia un proiectil a străpuns acoperişul şi tavanul enexei unei locuinţe, notează news.ro.

! Reamintim că la începutul lunii, bubuituri puternice au zgâlţâit geamurile gălăţenilor, porturile Reni şi Izmail fiind bombardate din nou (detalii aici).


Articole înrudite