24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cardurile cu primele pentru cadrele didactice şi nedidactice au ajuns la Galaţi
Cardurile cu primele pentru cadrele didactice şi nedidactice au ajuns la Galaţi

Profesorii şi cadrele didactice auxiliare din judeţul Galaţi au început, de luni, 23 octombrie 2023, să primească cardurile cu prima de carieră didactică (foto ↓↑) în sumă anuală de de 1.500 lei!

Aşadar, 5.398 de cadre didactice şi didactic auxiliare din judeţul Galaţi vor beneficia de acest stimulent financiar menit să sprijine profesorii în eforturile de a-şi îmbunătăţi continuu competenţele educaţionale şi de a obţine rezultate de înaltă calitate în procesul de învăţământ.

Însă, ca de fiecare dată când este lansat un program nou, apar şi problemele! Aproape la fiecare unitate de învăţământ din judeţul Galaţi au apărut cazuri de profesori care nu au primit cardurile, deşi îndeplineau condiţiile de acordare şi figurau pe listele transmise la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi şi implicit la Ministerul Educaţiei.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al IŞJ Galaţi, prof. Adrian Silivestru, cele mai multe situaţii s-au datorat faptului că unii profesori au indicat adresa de primire a cardului la şcoală, şi în acest caz cardurile au fost primite luni, iar alţii au indicat adresa de acasă, caz în care pot apărea întârzieri de o zi sau două.

În aceste zile se vor regla toate situaţiile apărute. De altfel, ministerul a transmis deja clarificări privind acest subiect”, a mai precizat, pentru Monitorul de Galaţi, Adrian Silivestru.

Reamintim că prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net care se decontează din fonduri externe nerambursabile pentru următoarele categorii principale de cheltuieli:
a) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum şi alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;
b) cheltuieli pentru echipamente IT;
c) cheltuieli privind cărţi de specialitate, precum şi alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;
d) un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

Prima de carieră didactică se acordă într-o singură tranşă anuală, pe o perioadă de 4 ani, până în anul şcolar 2026-2027.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite