04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce şcoli din judeţul Galaţi rămân în scenariul galben de luni, 17 mai 2021
Ce şcoli din judeţul Galaţi rămân în scenariul galben de luni, 17 mai 2021

Ministerul Educaţiei a transmis ratele de infectare în toate localităţile din România, în baza căreia se stabilesc scenariile verde sau galben potrivit căror elevii vor merge la şcoală săptămâna viitoare - 17-22 mai. Potrivit acestei liste, la nivelul judeţului Galaţi, în scenariul galben rămân doar şcolile din 6 localităţi. Este vorba despre Cerţeşti (cu incidenţa 3,51), Vârlezi (2,12), Cuca (1,43), Gohor (1,2), Fârţăneşti (1,19) şi Smârdan (1,01).

„De săptămâna viitoare, in exteriorul şcolii (spaţii deschise) se poate renunţa la obligativitatea purtării măştii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în contextul în care, din 15 mai, s-a decis să se renunţe la obligativitate purtării maştii de protecţie în exterior. De asemenea, este bine de ştiut că în incinta şcolii, în clase, elevii trebuie să poarte mască şi doar în curtea şcolii pot renunţa la mască.

Reamintim care sunt prevederile fiecărui scenariu:
Scenariul 1 (Verde)
Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Se aplică în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.
Scenariul 2 (Galben)
a) Participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
Se aplică în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.


Articole înrudite