Cine şi de ce forează pe Faleza Dunării de la Galaţi

 
Marți, 06 Martie 2018 13:05
Publicat în Știrea zilei

După multe accidente de teren care au fost astupate şi reparate de nenumărate ori, după nenumărate tasări, alunecări şi surpări ale terenului, s-a dat startul unor lucrări prin care se doreşte a se depista din timp apariţia unor stări de degradare care ar putea fi periculoase, ceea ce ar oferi posibilitatea luării unor măsuri în timp real pentru stoparea lor. În acest sens, Primăria municipiului Galaţi anunţă că Societatea S.C. Proexrom S.R.L., cea care a câştigat licitaţia pentru ”Inspecţie tehnică a lucrărilor publice – zona Faleza, municipiul Galaţi”, a primit aviz favorabil din partea Comisie pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere pentru demararea lucrărilor. Perioada în care se fac primele foraje şi echiparea piezo – înclimometrică este 26 februarie 2018 – 17 martie 2018.
"În urma studiilor la accidentele de teren punctuale de pe Faleza Superioară (exemplu: accidentul de teren de la Elice) recomandările specialiştilor au vizat demararea unor acţiuni de colectare a datelor, prin metode specifice. Practic va fi blocată o bandă pe sensul de mers dinspre Grădina Botanică spre Elice (din cauza prezenţei utilajului care va fi amplasat aici pentru colectarea datelor), iar circulaţia autovehiculelor va fi deviată pe cea de-a doua bandă de pe sens. Astfel, traficul va fi îngreunat pe B-dul Marii Uniri pe tronsonul cuprins între strada Cloşca şi strada Prelungirea Traian", se arată în comunicatul Primăriei Galaţi. Municipalitatea menţionează că, zona va fi pusă în siguranţă şi vor fi montate semne de circulaţie rutieră care indică devierea traseului.
Valoarea contractului se ridică la 130.000 lei fără TVA.
Cotidianul nostru a mai relatat despre lucrările ce urmează a fi efectuate pe Faleza Dunării AICI. De asemenea, Consiliul Judeţului Galaţi a atribuit contractul privind ”Elaborarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren” în urma unei licitaţii lansată de CJ Galaţi încă din toamna anului trecut şi despre care cotidianul nostru a scris AICI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu