05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cine va proiecta şi construi noul Pod de la Cosmeşti, peste Siret
Cine va proiecta şi construi noul Pod de la Cosmeşti, peste Siret

A fost desemnat, miercuri, 6 aprilie 2022, câştigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Pod nou de la Cosmeşti, peste Siret, pe DN24, km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km)”.
Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Tehnostrade SRL, cu preţul de 146.498.575,53 lei fără TVA, anunţă CNAIR.
Durata contractului de proiectare şi execuţie este de 24 luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor va fi 120 de luni.
Actualul pod peste râul Siret la Cosmeşti (Jud. Galaţi) a fost construit în perioada 1921-1924. Noua investiţia constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret şi a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tişiţa - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iaşi, în comuna Cosmeşti, judeţul Galaţi, fiind o variantă de ocolire a localităţii Cosmeşti, în lungime de aproximativ 5,6 km.
După darea în circulaţie a podului nou, partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcţional doar pentru Calea Ferată.
De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărăşeşti - Tecuci şi construcţia a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităţilor legale privind elaborarea şi avizarea contractului.


Articole înrudite