18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CJ Galaţi construieşte de la zero un drum care leagă Podul peste Dunăre de graniţa cu Republica Moldova
CJ Galaţi construieşte de la zero un drum care leagă Podul peste Dunăre de graniţa cu Republica Moldova

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, reunit în şedinţă ordinară la sfârşitul lunii februarie, a aprobat indicatorii tehnico-economici rezultaţi din devizul general pentru o nouă investiţie majoră în infrastructura rutieră a judeţului Galaţi. Este vorba de construirea unui drum de legătură între viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galaţi şi Drumul Expres Galaţi-Brăila. Valoarea estimată a investiţiei este de 547.022.691 de lei fără TVA.

„Este un proiect complex din punct de vedere tehnic, care va face legătura între viitoarea Centură Mare a Galaţiului, cea care pleacă din vama Giurgiuleşti şi trece pe lângă lacul Brateş, şi Drumul Expres Galaţi-Brăila. Practic, uneşte graniţa cu Republica Moldova şi Podul peste Dunăre, astfel încât traficul greu să nu traverseze oraşul sau să încarce fluxul de transport de pe DN2B şi DN25. Acest drum de legătură va avea aproximativ 7 kilometri şi va fi realizat de la zero. Astfel, vor fi patru benzi de circulaţie şi un regim de trafic asemănător drumurilor expres. Vor fi amenajate două subtraversări, cu lungimi de 65 şi 100 de metri, ale drumului naţional ce leagă municipiul Galaţi şi localitatea Şendreni, precum şi un tunel pe sub calea ferată, care va avea o lungime de 90 de metri şi o lăţime de peste 20 de metri. De asemenea, va fi construit un pasaj cu o lungime de 375 de metri peste drumul de acces la halda de zgură. Mai mult, vor fi amenajate şi două noduri rutiere, iar reţelele de utilităţi, vechi de jumătate de secol, vor fi relocate. În plus, vor fi necesare şi exproprieri”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Pentru realizarea acestei investiţii, CJ Galaţi a încheiat un parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR, care va depune spre finanţare acest proiect în cadrul Programului Operaţional de Transport.


Articole înrudite