25 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Clădirea Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” intră în modernizare
Clădirea Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” intră în modernizare

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, după ce au fost obţinute fonduri europene în acest scop.
Principalele categorii de lucrări sunt: reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea sistemelor de climatizare etc.
În urma licitaţiei publice, ofertant câştigător este Asocierea Davide Construct SRL - Arhitone SRL, iar valoarea contractului este de 4.915.199,99 lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni, din care 4 luni sunt pentru proiectare şi 8 luni pentru execuţia lucrărilor.
Clădirea este situată pe strada Saturn nr. 26 şi a fost construită în anul 1963.
Proiectul pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Municipiul Galaţi este finanţat în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 3 - Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Articole înrudite