18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Clădirea nouă a Ambulatoriului Spitalului TBC Galaţi a fost inaugurată (FOTO)
Clădirea nouă a Ambulatoriului Spitalului TBC Galaţi a fost inaugurată (FOTO)

Noua clădire pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie a fost inaugurată astăzi, 13 decembrie 2022, de către conducerea spitalului şi de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Investiţia a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 10.327.545 de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei pentru achiziţionarea echipamentelor medicale. În cadrul acestui proiect, vechea clădire a Ambulatoriului a fost consolidată, modernizată şi extinsă pe verticală şi orizontală.

„Am finalizat o nouă investiţie extrem de importantă pentru sănătatea gălăţenilor, pentru pacienţii şi personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Ambulatoriul de Specialitate al acestei unităţi medicale se mută în casă nouă, într-o clădire modernă, cu spaţii medicale noi, cabinete pentru consultaţii şi tratament, săli de aşteptare, vestiare şi lift. Este unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pneumologie din ţară. Avem şi două premiere pentru acest spital. Pentru prima oară în istoria sa, a fost dotat cu un computer tomograf, sala de investigaţii fiind amenajată în interiorul noii clădiri. Cea de-a doua premieră este faptul că, acum, Ambulatoriul de Specialitate are spaţii separate de consultaţii şi tratament pentru copii şi adulţi, pentru a limita cât mai mult transmiterea bolilor. De altfel, noul ambulatoriu este de patru ori mai mare, mărind astfel suprafaţa de la 224 mp la peste 800 de mp. De asemenea, cabinetele medicale au fost dotate şi cu zeci de echipamente medicale, de la computer tomograf şi aparat modern de radiologie, până la ecografe, defibrilatoare şi aparate de oxigenoterapie. Totul pentru ca gălăţenii să fie trataţi în condiţii cât mai bune”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noul ambulatoriu are un sistem modern de încălzire, cu ajutorul pompelor de căldură de tip aer-apă, instalaţii de climatizare, sisteme de management energetic pentru eficientizarea consumului, precum şi sisteme moderne de acces, supraveghere şi securitate la incendiu. În perioada următoare vor fi obţinute şi ultimele avize, astfel încât la începutul anului viitor în noul Ambulatoriu de Specialitate să fie trataţi primii pacienţi.

De asemenea, astăzi, a fost prezentat invitaţilor şi noul bloc alimentar al spitalului, realizat de către Consiliul Judeţean într-o clădire separată, în cadrul unei investiţii cu fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi, de peste 6 milioane de lei. Astfel, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost construită o clădire nouă pentru blocul alimentar, dotată cu toate echipamentele de gătit necesare şi cu sală de mese. În acest moment, aici este pregătită hrana pacienţilor. Mai mult, într-un corp al acestei clădiri au fost amenajate şi două săli de curs pentru studenţii de la Facultatea de Medicină.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!


Articole înrudite