16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Combinatul Liberty Galaţi va avea nevoie de o cantitate de energie de cinci ori mai mare în 2030
Combinatul Liberty Galaţi va avea nevoie de o cantitate de energie de cinci ori mai mare în 2030

Cel mai mare producător de oţel integrat din România, Liberty Galaţi, va avea nevoie de o cantitate de energie de cinci ori mai mare decât în prezent în anul 2030, când va ajunge la neutralitate climatică, a declarat joi un oficial din conducerea companiei, potrivit forbes.ro.
În prezent, combinatul de la Galaţi produce oţel “verde”, adică oţel produs fără utilizarea de combustibili fosili, utilizând un cuptor cu arc electric care este alimentat cu energie regenerabilă, însă acest proces este unul cu un consum mai mare de energie, notează Reuters.
Combinatul va utiliza o parte din fondurile puse la dispoziţie de UE pentru a finanţa tranziţia, a declarat joi preşedintele Liberty Steel Europe, Ajay Aggarwal, adăugând că o politică de preţuri stabile la energie din partea autorităţilor române este o condiţie esenţială.
Potrivit declaraţiilor lui Ajay Aggarwa, Liberty Steel va produce 250 de Megawaţi de energie din surse regenerabile la combinatul de la Galaţi şi intenţionează să se implice şi în alte proiecte de energie verde care sunt în prezent în faza de dezvoltare în estul României.
Liberty Steel Group face parte din Alianţa GFG, un grup global de companii şi investiţii deţinut de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată pe trei piloni industriali: Liberty Steel Group, Alvance Aluminium Group şi Simec Energy Group.


Articole înrudite