19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Concurs sportiv pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, de joi, la Balta Zătun
Concurs sportiv pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, de joi, la Balta Zătun

Începând de mâine, 15 iunie, la Galați, va avea loc o nouă ediție a "Cupei Danubius" – IN MEMORIAM Vasile Cristea, organizată de Asociația Persoanelor cu Handicap "Sporting Club" Galați și susținută financiar de către Consiliul Județean.

Această competiție sportivă este destinată persoanelor cu handicap locomotor, iar probele de anul acesta sunt: pescuit sportiv, aruncarea suliței și a greutății, tir cu arcul, powerlifting, șah și rummy. Competiția se va desfășura până pe 17 iunie.

"Ca de fiecare dată, și anul acesta, suntem alături de bunii noștri prieteni de la Asociația Persoanelor cu Handicap "Sporting Club". Competiția este dedicată memoriei lui Vasile Cristea, fostul președinte al asociației, un om cu suflet mare, care a ajutat atât de multă lume, și care a inițiat acest frumos eveniment. Am alocat deja fondurile necesare pentru buna organizare a acestei frumoase competiții sportive, care aduce la Galați participanți din toată țara și din Republica Moldova. Pe lângă premii, vom asigura și masa participanților, precum și cazarea lor. Mâine are loc cea mai așteptată probă, cea de pescuit sportiv, la Balta Zătun. Pe lângă primele trei locuri, vom premia și cel mai tânăr pescar, precum și cea mai mare captură. Dincolo de întrecerea sportivă, această competiție înseamnă socializare, voie bună și relaxare în aer liber. Tot mâine, va fi folosit și microbuzul special adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii, recent achiziționat cu fonduri de la Consiliul Județean Galați", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Anul acesta vor participa 130 de persoane din: Tulcea, Ilfov, Mehedinți, Constanța, Brăila, București, Brașov, Buzău, Bacău, Sălaj, Timiș, Vrancea, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Argeș, Prahova, Cluj, Galați și Republica Moldova.


Articole înrudite