13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consultații medicale gratuite în 4 localități din județul Galați
Consultații medicale gratuite în 4 localități din județul Galați

Consiliul Județean Galați va derula până la sfârșitul acestei luni o campanie de consultații gratuite în patru localități din județul Galați. Campania ”Ai grijă de sănătatea ta!” presupune organizarea unei caravane medicale în Băneasa, Fârțănești, Vârlezi și orașul Berești, localități care deservesc Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Campania este organizată în cadrul proiectului “Sănătatea în mâini bune – spitale mai mari, îngrijire mai bună și cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România - Republica Moldova”, prin care Consiliul Județean construiește cu fonduri europene o clădire nouă pentru secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Finanțarea este asigurată prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova ENI 2014-2020.

“Cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor vor măsura gratuit glicemia și tensiunea, iar în funcție de evaluarea lor vor face gratuit și electrocardiograme sau ecografii abdominale. De asemenea, vor da sfaturi și recomandări pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Nu există limită de vârstă, astfel că orice persoană din Băneasa, Fârțănești, Vârlezi și Berești poate fi consultată în cadrul acestei caravane de sănătate”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Programul caravanei este următorul: Băneasa - 14 iunie la Căminul Cultural, Fârțănești - 15 iunie la sediul Primăriei, Vârlezi - 20 iunie la Căminul Cultural și Berești - 21 iunie la sediul Primăriei. Consultațiile vor fi realizate între orele 08:00 și 13:00. Campania se va încheia pe data de 30 iunie cu un spectacol folcloric,  care va fi organizat la Căminul Cultural ”Mihai Eminescu” din Târgu Bujor.


Articole înrudite