05 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Contract de proiectare semnat pentru modernizarea Depoului de tramvaie nr. 1, a bd. Siderurgiştilor şi a străzii Ştefan cel Mare (FOTO)
Contract de proiectare semnat pentru modernizarea Depoului de tramvaie nr. 1, a bd. Siderurgiştilor şi a străzii Ştefan cel Mare (FOTO)

Primăria municipiului Galaţi anunță că s-a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Depoului de tramvaie nr. 1, a bulevardului Siderurgiştilor (tronson 2) şi a străzii Ştefan cel Mare. Astfel, pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, ce include şi obţinerea autorizaţiilor, oferta declarată câştigătoare, în urma licitaţiei publice, este de 2.796.000,00 lei fără TVA, fiind depusă de Asocierea Add Global Design SRL - Urban Proiect SRL. Contractul de proiectare are o durată de 8 luni, după ce Primăria Galaţi a obţinut fonduri europene în acest scop.
Prin proiect se urmăreşte în principal modernizarea unor clădiri de la Depoul nr. 1 şi a căii de rulare a tramvaielor, modernizarea bulevardului Siderurgiştilor (între Piaţa Energiei şi intrarea pe viaduct), precum şi modernizarea străzii Ştefan cel Mare, reabilitarea reţelelor, realizarea de piste pentru biciclişti etc.
În continuare, municipalitatea va depune proiectul pentru finanţarea lucrărilor propriu-zise, tot cu fonduri europene, în cadrul exerciţiului financiar următor. Investiţia finală este estimată la 20 de milioane de euro, potrivit Biroului de presă al instituției.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Articole înrudite